Nyheter

Direkt i radion om prenumeration

Nyheter En frivillig prenumerationsavgift för att läsa Värnamo.Nu och Skillingaryd.Nu/Vaggeryd.Nu. Med det nya greppet hälsade tidningarnas ägare och ansvarige utgivare, Per Bunnstad, sina läsare välkomna till 2017.

Initiativet att på detta sätta försöka stärka de båda tidningarnas muskler har vuxit fram under en längre tid. Men greppet är nytt i tidningssammanhang och frågorna många. Så stort att Radio P4 Jönköping avsatte närmare sex minuter i direktsändning för att intervjua  journalisten Per Bunnstad.

Per fick bland annat frågan om de båda tidningarna står och faller med vad de eventuella extra intäkterna kan innebära. Något som Per svarade så här på:
– Vi fick förslaget för några år sedan av en riksdagsledamot som ville träffa oss och prata om presstöd.

– Hon sa att det kanske kommer bli presstöd för nättidningar i framtiden och föreslog att vi skulle satsa på en prenumeration, berättade Per Bunnstad för Sanna Hermansson och Tommy Alexandersson på Radio P4 Jönköping. Bunnstad poängterade också att det även i fortsättningen går att läsa tidningen utan att betala nån prenumerationsavgift.

På frågan om vad pengarna ska användas till så konstaterade Per att man ännu, efter att det bara varit ute i ett dygn inte vet hur stort utfall projektet kan ge.

– Blir det riktigt bra kommer vi naturligtvis att anställa fler journalister för att göra  ännu bättre tidningar, förklarade Per Bunnstad för alla radiolyssnare.

Här finns hela programmet i SR Jönköping.  Intervjun kommer 2:44:55 in i programmet

I filminslaget nedan kan man lyssna till enbart intervjun med Per

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *