Nyheter

Direktsändning för 145 000?

Direktsändning för 145 000?

Nyheter Vill skattebetalarna bekosta livesändning från kommunfullmäktiges sammanträde?

Kommunledningskontoret föreslår att livesända kommunfullmäktige i år. Kostnaden för detta är dock inte klart, men det finns fyra olika förslag.

– Kommunens invånare kan öka sin tillgänglighet och det finns därmed möjlighet att följa sammanträdet på distans. Bättre tillgänglighet bidrar till ökad insyn i politiska frågor och därmed bättre demokrati, skriver förslagsställarna.

Förslag ett är att Mediacenter i Jönköping tar hand om sändningarna. Det kostar 8 000 kronor per sändning. Det är direktsändning men den kapitelindelade versionen presenteras senast klockan 12.00 dagen efter. Det ingår förberedelser, teknik, personal, sändning och redigering.

Förslag två är att kommunen själv tar hand om sändningarna: Investering i teknik kostar cirka 145 000 kronor och det tillkommer även en månadskostnad på 2 500 kronor samt en engångskostnad på cirka 4 000 kronor för webbsändningsplattform.

Förslag tre  är mobil lösning med egen personal och publicering på Youtube. Kostnad cirka 46 000 kronor för inköp av utrustning.

Förslag fyra är mobilsändning med mobiltelefon/webbkamera på Youtube. Billigt, men sämre kvalité och kräver personal. Kostnad cirka 2 500 kronor för inköp av utrustning.

I uppdraget ingår också att ta med konsekvenser för att kommunfullmäktiges sammanträden i fortsättningen endast är i Skillingehus i Skillingaryd.

Vi kan tillägga att Skilingaryd.nu gratis direktrapporterar från kommunfullmäktige.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *