Nyheter

Dömd för att ha slagit en hund

Nyheter En man i Vaggeryd har dömts för djurplågeri efter en händelse i Vaggeryd i maj förra året.

En hund sprang mot mannen och han blev rädd att bli biten. Han tog tag i kunde och enligt två vittnen som anmälde händelsen var det onödigt våld mot hunden. Han slog bland annat hunden i huvudet.

Tingsrätten har dömt mannen som är drygt 50 år till 80 dagsböter á 240 kronor eller tillsammans 19 200 kronor.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Dömd för att ha slagit en hund

Om det var någon annans hund är det ju också oförsvarligt. Rädd verkar inte mannen varit i a f.. Hoppas innerligt att det inte var hans hund!

Man får verkligen hoppas att hunden blev omplacerad!! Eller åtminstone att ägaren och hundens mående följs upp av dom få kontrollanter som finns kvar i Jkpg!
Annars är ju risken stor att han fortsätter misshandla hunden, men utan vittnen, hemma t ex.
Såå tragiskt.. Gäller ALLA levande varelser, t ex barn och andra som är helt försvarslösa.
Böter räcker inte. Inte alla som betalar dom. Det måste svida mer, när sånt här sker!!

Håller helt med! Böter räcker inte då de i detta fall ej kommer att betalas. Borde blivit annat straff som svider mer. Och detta var ägarens egna hund. Som sagt, paret har flera anmälningar på sig hos Länsstyrelsen om de 3 hundar de i dagsläget har men ingenting händer tyvärr..

Fy! Nu när dom har flera anmälningar på sig så MÅSTE ju hundarna tas ifrån dom!! Undrar hur man som privatperson kan ingripa?
Det är ju bra att dom är kända i samhället, så att fler kan anmäla när det sker igen:( För det kommer det tyvärr att göra. Känner mig så maktlös o ledsen. Ska man ringa Länsstyrelsen tro? Vet ju ej vilka dom är själv..

Antog det eftersom du kände till att de var anmälda flera gånger + att de har tre hundar? Har det stått någonstans? Sedan var det ju vittnen som anmälde dem. Vet du om det är i Skillingaryd eller Vaggeryd?

Carl….
Det är var inte jag som skrev den där kommentaren om att dom hade flera anmälningar på sig. Måste vara någon annan Laila. Och det är falska uttalanden om att dom har flera anmälningar på sig. Dom har inga. Och sen blev han inte anfallen av hunden utan han stoppade hunden från att gå fram och hälsa på folk som är livrädda för hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *