Nyheter

Drivna tjejer startade eget

Nyheter På Fenix ekonomiprograms sista år går Elin, Julia, Ebba, Vilma och Simone. Nu har tjejerna som är bästa vänner startat eget företag och beställningar rullar in fortare än vad som hinner produceras.

Ebba, Elin och Simone letar fotograferingsplats  [1/12]

Allt görs från grunden  [2/12]

Av mallen får man fram en ängel  [3/12]

Som sedan sätts på den gjutna plattan  [4/12]

Inspirationen blev ett företag  [5/12]

Fixar till det sista innan fotograferingen...  [6/12]

Här är dom. Conjectus; Vilma, Simone, Elin, Ebba och Julia  [7/12]

Julia Gunnarsson, Skillingaryd  [8/12]

Elin Gustavsson, Ekhult  [9/12]

Ebba Stensson, Klevshult  [10/12]

Vilma Svensson, Pålskog  [11/12]

Simone Johansson, Ålaryd  [12/12]

När Skillingaryd.nu kommer till Fenix möter ett gäng glada och sprudlande tjejer upp intill receptionen. I famnen har de deras produkt som sedan blev projekt och nu ett företag…

– Vi satt och funderade på vad eller om vi skulle starta eget företag. Vi letade inspiration och vi kom på att vi kunde gjuta detaljer i betong och sedan oktober månad har vi tjejkompisar nu startat ett företag, börjar Elin Gustavsson berätta.

– Vår lärare jobbar mycket med luffarslöjd (reds anm; tråd- och metallslöjd) och vi kom på idén om det här. Vi gör allt från grunden, säger Julia Gunnarsson.

– Vi har blivit sponsrade med första uppsättningen av materialet, avslöjar Ebba Stensson och nämner även att någon har satsat pengar på deras nystartade företag.

Nu finns tjejerna på några platser runt om i kommunen och visar upp sina alster och företaget heter Conjectus. Namnet är latin och betyder gjuta. Nu är julkollektionen i full gång och vem vet, det kan komma något med påsktema framåt vårkanten.

På frågan varför just ni och varför blev svaren många;

– Vi ville driva eget företag och produktionsdelen märker vi tar mycket tid, säger Simone.

– Marknadsföring är svårt samtidigt som jag trodde att det skulle vara lättare att ha ett företag än vad det egentligen är, menar Vilma.

– Kul att få bestämma och vara sin egen. Mycket jobb, men jättekul, avslutar Elin.

Tjejerna som har startat det egna företaget är Elin Gustavsson, Ekhult, Julia Gunnarsson, Skillingaryd, Ebba Stensson, Klevshult, Vilma Svensson Pålskog och Simone Johansson från Ålaryd. Och troligen lär några av dessa tjejer återkomma i företagsvärlden även efter studenten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *