Nyheter

Dubbelseger för Lena Landin

Nyheter Lena Landin, Lena Landin och Anita Blomgren. Det var toppen i den senaste färgtävlingen hos Skillingaryds Fotoklubb.

1. Lena Landin  [1/24]

2. Lena Landin  [2/24]

3. Anita Blomgren  [3/24]

4. Carina Carlin  [4/24]

5. Simon Yechiam Tirosh  [5/24]

6. Mattias Bokinge  [6/24]

7. Simon Yechiam Tirosh  [7/24]

8. Carina Carlin  [8/24]

9. Egert Fransson  [9/24]

10. Anita Blomgren  [10/24]

11. Mattias Bokinge  [11/24]

12.Egert Fransson  [12/24]

13. Kjell Karlsson  [13/24]

14. Stefan Pettersson  [14/24]

15. Christer Robsahm  [15/24]

16. Lotta Grimberg  [16/24]

17. Lotta G[17/24]

18. Lars-Olof Nilsson  [18/24]

19. Kjell Karlsson  [19/24]

20. Carina Gimborg Svensson  [20/24]

21. Christer Romsahm  [21/24]

22. Stefan Pettersson  [22/24]

23. Carina Grimborg Svensson  [23/24]

24. Lars-Olof Nilsson  [24/24]

I kväll presenterades resultaten av tävlingsledare Simon Yechiam Tirosh. Jury i omgången var medlemmar i Falköpings Fotoklubb.

Poäng från lägst till högst:

2 poäng:

024B Lars-Olof Nilsson: Bra kontakt med barnet som vill visa vad han kan. Lite suddig, men samtidigt visar det på fart i bilden, det händer något. Vi tycker att färgerna är lite väl kraftiga, bilden upplevs lite rörig.

035B Carina Grimborg Svensson: Nu blir man påmind om var man nog kommer att hamna så småningom, en trappa ner så att säga. Svårt motiv, mörk grotta o ljus himmel. Här borde man provat HDR för att få teckning i både himmel o grottväggar.

3 poäng:

080A Stefan Pettersson: Solnedgångsbild över båthamn, lite mörk o murrig för oss. Väl komponerad med den nedgångna solen rätt placerad. Båtraden kunde med fördel ljusats upp en del.

019B Christer Robsahm: År du inte rädd att någon skall sno kameran för dig när du går hem en sen natt/tidig morgon. Vi gillar det faktiskt det här motivet, där det i vanliga fall brukar vara en massa skog. Det är färgen på kyrkan och glidlamporna som ”gör” bilden.

035B Carina Grimborg Svensson: Isformation i solnedgång, med fina linjer. Känns lite grå o trist.

028A Kjell Karlsson: Ögonblicksbild från en fotoutflykt? Härlig diagonal, skarpa o bra färger. Vissa svarta partier lite för svarta.

4 poäng:

024A Lars-Olof Nilsson: Dramatisk stämning med den lysande månen och härligt blänk i vattnet. Fint uppbyggd med förgrund, mellanparti o bakgrund. Lite väl blå för vår del. En vit lyktstolpe/flaggstång i n vänstra delen stör.

034B Lotta Grimborg: Vacker solnedgång i smålandsskogarna. Spegelblankt vatten. En kväll att minnas. Grenarna i främre vänstra delen oskarpa.

034A Lotta Grimborg: Visst är det vackert när det är visset också. Bra skärpa o skärpedjup. Vackra färger. Tight beskärning. En i juryn mindes att han gjort ”klipulver” av nypon. Ett vitt streck i övre delen drar ner betyget.

019A Christer Robsahm: En tidig vårvintermorgon i smålandsskogarna? Fin stämning med dimman som lättar. Passande format till denna bild. Ett påtagligt färgbrus drar ner betyget. Känns möjligen som bilden lutar lite.

5 poäng:

080B Stefan Pettersson: Fräck bild o bra bildbehandling. Sköna färger, vi provade att göra den svartvit o det kändes kanske ännu ngt bättre. Känns som om den lutar lite åt höger.

028B Kjell Karlsson: Inte fel att sitta i solen en varm sommardag o njuta av utsikten av en fyr, några fåglar o en fin båt. Fina färger o bra skärpa. Fyren o båten balanserar upp bilden. Känns som om det är mitt på dagen, en morgon/kvällsbild hade säkert varit ett plus. Men man kan ju inte vara överallt jämt…

036A Egert Fransson: Tidig morgon i ett fjärran land? Man kan riktigt känna röklukten från löv-skräp/bränning. Härliga minnen poppar upp. Folket är på väg till jobb etc. Skön stämning. Fin inramning av träden.  Fotografen till höger förtar lite av känslan och borde flyttats.

041A Mattias Bokinge: Hösten närmar sig. En bild med många detaljer. Svamparna till höger tex. Lagom exponeringstid så vattnet blir fint. Bakgrunden upplevs lite rörig och den vänstra delen lite utfrätt (ljus).

6 poäng:

063A Anita Blomgren:  En vacker kvällsbild när alla skridskoåkare åkt hem för dagen. Fin dimma som känns som om den kryper in under skinnet i kylan. Vacker himmel. Fina spår som leder oss in i bilden.

036B Egert Fransson: Fin ögonblicksbild på en cyklande man i ett fjärran land. Bra kontakt, väl placerad i bilden. Fin skärpa på mannen. Fint beskuren. En stolpe i bakgrunden just ovanför huvudet drar ner betyget.

091A Carina Carlin: Stora vaksamma ögon och en känslig nos. Väl beskuren, skarp o med milda fina färger.vi diskuterade löven framför rådjuret och kände spontant att det hade nog varit bättre utan löv framför ögat, de andra är ok.

7 poäng:

087A Simon Yechiam Tirosh : Kungsfiskarhane på sin gren. Fint fångat av en driven fågelfotograf. Väl placerad i bildytan. Skarp o fin där det skall vara skarpt. Vi upplever att fågeln känns lite mörk, kanske kunde ljusats upp lite. En gren framför näbben stör. Men en bild att vara stolt över.

041B Mattias Bokinge: Närbild på en uggla i sitt hål. Verkligen fin ögonkontakt med modellen. Ugglan ser arg ut, bäst att fotografen passar sig! Tight beskuren, vi saknar lite ovanför huvudet. Väldigt fin struktur i barken också ett plus.

8 poäng:

087B Simon Yechiam Tirosh: Bra o påpassligt fångat, fräck o rolig bild, fin diagonal. Fina komplementsfärger. Är det några sensorfläckar en bit under planet?

091B Carina Carlin: Att skicka en tranbild till Falköping vid Hornborgasjön är vågat! Men den här tycker vi om. Härliga färger, knivskarp siluett. Tranan fräckt placerad långt ut i en kant, men med tillräckligt med luft omkring. Molnen i botten bildar en bas i bilden. Snyggt.

9 poäng:

Plac 3. 063B Anita Blomgren: En väldigt vacker o stämningsfull vinterbild. Vackra komplementsfärger med fantastisk dimma som förhöjer. Fina spår som leder in. Och som pricken över i:et kommer skridskoåkaren där alldeles perfekt placerad. Grattis till 3:e plats.

Plac 2. 071B Lena Landin. Mycket bra bild som gör att man längtar till sommaren. Skön stämning med personerna som avspänt flanerar på stranden. De uppvägs bra av båten ute till vänster, och dessutom vågen som startar fint i vänsterkanten. Fina speglingar o bra himmel. Grattis till 2:a plats.

Plac 1. 071A Lena Landin: En alldeles underbar höstbild, om kanske inte så vanlig. I diset/dimman har fotografen här lyckats med att få fram det vita i björkstammarna väldigt fint och färgerna i löven står ut på ett förtjänstfullt sätt. Och det lilla ”gröna hålet” bland björkarna ger det där lilla extra till kompositionen. Man riktigt väntar att det skall komma ut en älg!!  En bild att vara stolt över.

Poängligan efter andra omgången:

  • Lena Landin 31
  • Carina Carlin 28
  • Simon Yechiam Tirosh 27
  • Anita Blomgren 26   
  • Mattias Bokinge 26
  • Egert Fransson 23
  • Stefan Pettersson 19
  • Lotta Grimborg 18
  • Lars-Olof Nilsson 17
  • Kjell Karlsson 17
  • Christer Robsahm 15
  • Carina Grimborg-Svensson 12
  • Margitha Larsson 8
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *