Nyheter

Dyr Carport byggdes på fel plats

Nyheter Det kan en kommuninvånare och tidigare ägare till en fastighet på Matrosgatan i Vaggeryd konstatera. Nu blev uppförandet av fastighetens carport dyrare än beräknat efter ett beslut i miljö- och byggnadsnämnden.

I mars i år lämnades ett startbesked för nybyggnation av carport med förråd på en fastighet i Vaggeryds kommun. När sedan miljö- och byggförvaltningen besökte byggarbetsplatsen två månader senare konstaterades att carporten var byggd på mark som inte får byggas och var inte enligt startbeskedet som visade, bland annat, att carporten ska placeras sex meter från fastighetsgränsen.

Ytterligare fem månader senare, i oktober, lämnade fastighetsägaren en kontrollplan där dåvarande ägare bevisar att de har byggt upp carporten enligt startbeskedet. Miljö- och byggförvaltningen tog kontakt med mätningsföretag som lämnade uppgifter om att byggnaden placerats fyra meter från tomtgränsen och att byggnaden var 25,6 kvadratmeter, vilket således då även blir bygglovspliktigt.

Detta medför att byggnaden uppförts utan bygglov och startbesked samt att utbyggnaden tagits i bruk utan slutbesked från kommunen.

– Nu väntar en byggsanktionsavgift på 29 000 kronor. Avgiften kommer även att dubblas då fastighetsägaren tidigare har gjort sig skyldig till överträdelse av samma slag. Idag har fastigheten annan ägare så det är förra ägaren som drabbas av avgiften, säger Anna Jönsson chef för miljö- och byggförvaltningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *