Nyheter

Dyrare tomter på Sörgården södra

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskott lämnades förslag på det ”nygamla” området söder om Far Anders Väg i Skillingaryd. En rejäl prisuppgång efter att etapp ett, norra delen, varit subventionerat

Norr om Femkampsområdet och söder om Far Anders väg

Detaljplanen för Sörgården södra har funnits sedan 1991 och just nu pågår planering hos tekniska kontoret för hur vägen ska byggas ut inom området. Tomtsläppet planeras till hösten med preliminärt tillträde för byggstart nästa sommar. Tomterna kommer även här, liksom vid nya bostadsområdet i Hok, att säljas grovterraserade. Men i Skillingaryd blir kvadratmeterpriset dyrare.

– Det finns en gammal detaljplan som vi dammar av. Sörgården norra var 250 kronor per kvadratmetern och nu har vi varit lite noggrannare och inte satt en schablonmässig summa. Det måste gå ihop och vi ställer oss bakom 375 kronor per kvadratmetern, säger Gert Jonsson (M) och kommenterar varför det blev så pass mycket dyrare på grannområdet ”Vi ska ha fram fler tomter och då kan vi inte hålla på att gräva underskott när vi ska sälja, då har vi inga pengar för att köpa nya tomter”. 

Uppskattad säljbar markareal är 11 675 kvadratmeter och budgeterad kostnad för utbyggnad allmän platsmark, gata och gång- och cykelväg är 4,4 miljoner kronor. Det ger en kostnad på 377 kronor per kvadratmetern och ledande politiker föreslog därmed 375 kronor per kvadratmeter. Planavgiften är inte inkluderad i ovan och den räknas till 180 000 kronor samt den årliga driftskostnaden vad gäller belysning och gata är satt till 40 000 kronor per år samt 3 miljoner kronor för utbyggnad av vatten- och avlopp. 

Totalt kommer det att finnas 14 tomter på ”nygamla” området framöver… 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Dyrare tomter på Sörgården södra

Halla,
Du har helt rätt rätt.
Jag vet vad kommunen vill erbjuda per kvadratmeter i Himlabacken. Jämfört med vad de sedan vill ha betalt så är det ett skämt.
Kan man anmäla en kommun för maktmissbruk?
Typ Jönköping region eller statlig myndighet?

En liten fundering; intressant att tomtpriserna vid flera tillfällen är dyrare i Skillingaryd än övriga platser i kommunen. Kvadratmeterpriset låg cirka 100 dyrare dyrare per kvadratmeter vid Himlabacken, än vid den tiden lediga tomter, på andra platser i kommunen. Man ska grovterrassera tomterna i Hok och Skillingaryd, men det blir dyrare i Skillingaryd. Hur kommer det sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *