Nyheter

Edvina på SSU-kongressen

Nyheter Edvina Palmcrantz från Skillingaryd är en av dem som representera länet vid SSU-kongressen.

Delegationen från länet: Bakre raden från vänster: Isak Öhrlund, Adrian Ericson, Jacob Borell, Joaquim Larsson, Sam Lajmir, Hugo Svensson, Philip Sandh och Ismail Quttineh. Främre raden från vänster: Sila Demir, Jeanette Fredriksen, Valendona Dobra, Niklas Sigvardsson, Anna Franzén, Ella Alvin, Samrina Gadzo och Edvina Palmcrantz.

Kongressen hålls 11–14 augusti då hundratals SSU:are samlas på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Jönköpings läns SSU-distrikt har idag vuxit till ett av förbundets största distrikt och skickar en delegation på 16 unga socialdemokrater från länet. Edvina Palmcrantz är en av dem.

–  Det känns fantastiskt fint att ha fått förtroendet att åka som ombud på kongressen även i år. Med ett valår som närmar sig så känns det både kul och spännande att få åka med en stor delegation med kloka ombud och få påverka på riktigt, kommenterar Edvina.

– Det är så klart roligt att åka på kongress med rekordmånga kompetenta ombud från länet. Särskilt med tanke på att vi nästa år går in i ett valår. Besluten på kongressen kommer ligga till grund för den politik vi kommer driva i valrörelsen, säger distriktsordförande Anna Franzén som kommer att vara delegationsledare, säger Anna Franzén.

– Jönköpings län kommer bland annat driva på för ett beslut om vinstförbud i hela välfärdssektorn. Det ett första steg mot att fasa ut marknadsintressen från välfärden. Det handlar om att kunna säkra en god kvalitet men också för att öka vårt gemensamma ägande.

Förbundskongressen är SSU:s högst beslutande organ och hålls vartannat år. I år är det 100 år sedan SSU grundades 1917 vilket är en högtidlig händelse som kommer att firas. Men givetvis är den huvudsakliga uppgiften att ta fram en radikal politik för att organisera fler unga och driva på det socialdemokratiska partiet, detta under kongressens tema 100 år för jämlikhet.

Edvina Palmcrantz. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *