Nyheter

Efter 15 år blir förrådet ett stall

Nyheter Ett tidsbegränsat bygglov, för ändrad användning av förrådet, har fastighetsägaren haft i 15 år. Nu blir stallet permanent…

Arkivbild på stall i norra delen av kommunen

En fastighetsägare i utkanten av Skillingaryd har tidigare fått ett tillfälligt lov att ändra användning från förråd till stall, år 2009, 2014 och 2018. Nu var det dags igen då det är femårslov. Nämnden fick det på sitt bord under senaste sammanträdet för att längsta tiden för ett tidsbegränsat bygglov har uppnåtts, som är 15 år. Det senaste tidsbegränsade bygglovet upphör att gälla i slutet av mars. 

I översiktsplanen anges det nya bostäder och planprogrammet för Trolleberget är på gång men är inte klar. Sökande arrenderar också betesmark söder om Trolleberget som förlängs löpande med ett år i taget. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden:
– Tidigare förråd som man använder till stall. Det tidsbegränsade bygglovet har nått sin maxtid och de kan inte få mer tidsbegränsade lov. Egentligen är detta en större villatomt men vi beslutade att bevilja ett permanent bygglov bland annat för att det inte förekommit några som helst klagomål utan det har skötts bra. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Efter 15 år blir förrådet ett stall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *