Nyheter

Efter anmälan – nu ska kommunen utredas av IVO

Nyheter För en månad sedan anmäldes Vaggeryds kommun till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) av anhöriga till en brukare som drabbats av spetsfot. Nu har IVO beslutat sig för att utreda kommunen.

Pressbild

Spetsfot kan uppstå av bland annat långvarigt sängläge, vilket kan leda till kontrakturer i vaden och därmed sämre funktion. I en IVO-anmälan som skickades in från anhöriga till en vårdtagare inom Vaggeryds kommun för en månad sedan så menar de att det skulle kunna förhindrats om boendet lyssnat på familjen när de påpekat risken för detta.

Nu har IVO beslutat sig för att utreda det hela.

Det var inte bara spetsfoten som fanns med i anmälan, det fanns även andra påstådda missförhållanden angående omvårdnaden. Denna del går dock inte IVO vidare med enligt dokument som Skillingaryd.nu tagit del av.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Efter anmälan – nu ska kommunen utredas av IVO

Håller med de föregående ett spel för galleriet.Det är illa med vårt samhälle i dag.

Du har rätt Gittan. Det här landet har vurpat på många fronter. Det blir svårare och svårare att hitta något som fungerar bra för medborgarna.

Tyvärr så kommer de att klara sig som alltid. Säg någon gång som en vårdtagare eller anhöriga har vunnit

Tyvärr så är IVO ett spel för galleriet. Kommunen förklarar att de har vidtagit åtgärder vilka inte visas. Efter det lägger IVO ner ärendet utan några konsekvenser för kommunen och deras brister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *