Nyheter

Efter höjda terrornivån – så tänker polisen kring folkfesterna

Nyheter Säkerhetspolisen höjde i förra veckan nivån för terrorhot. Under veckoslutet pågår Värnamodagarna och på lördag är det Waggerydsdagen. Två arrangemang med mycket folk i rörelse.

Polisen Andreas Sjöqvist berättar att man ska vara vaksam på sin omgivning. Foto: Martina Ojala och David Alin

Budskapet från polismyndigheten nationellt är att vi ska leva på som vanligt trots den höjda terrornivån och det är även budskapet på lokal nivå. Andreas Sjöqvist är kommunpolis i Värnamo.
– Vi ger samma tips till arrangörer som polisen nationellt gör, att man ska reagera och agera om man ser saker som väcker ens uppmärksamhet. Det kan vara människor som beter sig onormalt eller något fordon som står konstigt till, väskor som är övergivna etcetera, berättar han.

Båda arrangemangen har polistillstånd utfärdat och det är inget som har förändrats sedan terrornivån höjdes.
”Det finns inget idag som indikerar på att vi bör göra någon annan bedömning av de lokala evenemang som är planerade än vad vi gjort vid tillståndsgivningen”, är meddelandet som Waggeryds IK fått från polisen.

Bengt Carlsson är ordförande i Waggeryds IK som arrangerar Waggerydsdagen. Han berättar att man har pratat om detta inom föreningen och att man är vaksamma.
– Vi känner från Waggeryds IK att vi har gjort det vi ska göra i frågan och vi känner oss trygga i detta. Vi hälsar alla välkomna till Vaggeryds dagen 2023 som vi hoppas blir samma succé som förra året.

Andreas Sjöqvist med en viktig uppmaning:
– Myndigheterna uppmanar folk att vara lite extra vaksamma, då är det inte lämpligt att gå och titta ner i telefonen hela tiden eller ha hörlurar i öronen i en folksamling. Utan att man är med så att säga.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *