Nyheter

Efter krisen – Proton Engineering åter lönsamt

Efter krisen – Proton Engineering åter lönsamt

Nyheter Efter ett antal tuffa år ser det åter ljust ut för rörbockningsföretaget med säte i Skillingaryd och som en del i Värnamobaserade Proton Group.

Förra årets varsel var kämpigt men nu börjar bolaget se resultatet av de förändringar som gjordes då.
– Vi har en stabil lönsamhetsutveckling och kan blicka framåt igen, säger Fredrik Ottosson, vd.

Vinden här äntligen vänt för Proton Engineering. Framförallt är det nya affärer, en renodling mot fordon och verkstad samt ett stort internt förbättringsarbete som gjort att Proton Engineering tjänar pengar igen.

– Med de nya affärerna ökar vi omsättningen med ca 20 % kommande år, till detta kommer målmedvetet arbete med att skapa nya kundrelationer, säger Fredrik Ottosson.

Artiklarna som produceras är i huvudsak olika varianter av bockade rör för olika ändamål och svetsade konstruktioner.

Investeringar inom mätning, lödning och svetsning
Tack vare genomgående hög kvalitet och leveranssäkerhet har Proton Engineering kunnat säkra nya affärer i konkurrens med tillverkare från både Sverige och övriga Europa. Tillverkningen av den stora mängden nya artiklar innebär också investeringar. En mätmaskin är redan på plats och celler för både lödning och svetsning är beställda.

– Vi har gjort och kommer att göra ytterligare ett antal investeringar för ökad effektivitet och kvalitet, säger Patric Fagrell som är försäljningschef. Och naturligtvis erbjuder vi kostnadseffektiva lösningar.

Produktutveckling för nya kunder
Proton Engineering förväntar sig ytterligare affärer från nya kunder inom en snar framtid. Samtidigt pågår mycket övriga aktiviteter inom Skillingarydsbolaget, som är en del av koncernen Proton Group.

Proton Engineering satsar nu på att bredda sig mot övrig verkstadsindustri och har kompetens inom både produktutveckling och är behjälplig med konstruktion.

– Vi jobbar mycket med produktutveckling direkt mot kund och deltar även i konstruktionsarbetet av nya artiklar. Våra satsningar i både kompetens och en modern maskinpark kommer att bidra till att det här bolaget fortsätter sin färd mot stabil lönsamhet igen, säger Fredrik Ottosson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *