Nyheter

Efterlängtad so(M)marträff på Sjöbo

Nyheter I veckan var det dags för sommarträff för de 25-tal moderater, som anslöt sig till Sjöbo utanför Vaggeryd, för att grilla, fika och diskutera framtid

Arkivbild från Sjöbo utanför Vaggeryd

Andreas Orre, ordförande i (M) berättar mer; 

– Ja det var väldigt roligt att kunna träffas. Allt var enligt restriktioner som råder och vi var utomhus. Det var en fantastisk sommarkväll och allt var väldigt trevligt och uppskattat där vi grillade och samtalade mycket. Vi var rörande överens om att vi saknat de fysiska träffarna. Från riksdagen anslöt sig Mats Green som berättade om arbetet i riksdagen där det jobbas mycket med budgeten, berättar Andreas Orre. 

Kommunala framtida arbetet var förstås också uppe för diskussion där valarbetet startar senare i september. 

– Vi, som övriga partier, ökas åldern och vi diskuterar hur vi ska hantera detta framöver. Vi kommer att besätta de platser som vi får tilldelade oss efter valet, men framtidsarbetet handlar om hur vi gör detta på ett bra sätt. Vi summerade också den här mandatperioden och vi jobbar vidare. Vår strategi är inte klar ännu, men oavsett om vi samverkar tillsammans med femklövern, så måste varje parti profilera sig på sitt sätt. Någon form av samarbetet blir det för alla kommunens partier, det är vi övertygande om, avrundar Andreas Orre. 

Mats Green (M)-riksdagsledamot håller med att det var en väldigt lyckad kväll. 

– Vaggerydsmoderaterna var först ut i länet att arrangera en fysisk träff på väldigt länge. Vi har haft digitala möten nu i ett och ett halvt år och det var så trevligt att få träffas fysiskt. Att det var ett fantastiskt väder samtidigt som vi grillade, fikade och samtalade mycket blev det en härlig kväll, berättar Mats Green. 

– Jag berättade lite vad som händer på riksdagsplanet, arbetslösheten som stiger, hoten mot äganderätten, gängskjutningar och kriminalitet. Från mitt perspektiv behöver Sverige en ny regering med tanke på de samhällsutmaningar vi har. Från 2014 har landets arbetslöshet ökat mest i hela EU, från att vara ”bäst i klassen” och det är inte bara Sverige som drabbats av pandemin. Gert Jonsson berättade om vad som händer på det lokala planet och det var en snacksalig församling så kvällen var väldigt trevlig på Sjöbo, meddelar Mats Green (M) riksdagsledamot från Jönköpings län. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *