Nyheter

Efterlängtad verksamhet öppnade

Nyheter I torsdags öppnade caféverksamheten vid Mötesplatsen i Skillingaryd. Även om pandemin medfört en del förändringar var alla glada och nöjda när vi träffade gästerna under förmiddagen

Christina Gustavsson och Majlen Sjöholm saknar volontärerna men har öppnat caféverksamheten vid Mötesplatsen  [1/5]

Solveig och Thuy pysslar och fikar "Vi har längtat efter att det ska öppna"  [2/5]

Max antal personer i lokalen  [3/5]

Dukat utomhus  [4/5]

Caféverksamheten vid Mötesplatsen har öppnat  [5/5]

Vattenskadan i Mötesplatsens lokaler syns inte mycket utav när vi besöker källaren under måndagsförmiddagen. Maximalt 20 personer får vistas i källaren och caféet har dukat så att man även kan sitta utomhus. Saknaden efter caféverksamheten har varit stor.

– Gästerna känner sig trygg och väldigt tacksamma för att få vara tillbaka här på riktiga Mötesplatsen. Vi har tidigare haft buffé, men förbereder mackorna i köket nu istället och delar ut. Vi har varit saknade. Det märks. Men vi saknar också våra fantastiska volontärer, säger diakon Majlen Sjöholm från Skillingaryds församling som idag, tillsammans med kollegan Christina Gustavsson och en pastor finns på plats för mötesplatsgästerna.

– Vi ställde om vår verksamhet och alla är väldigt tacksamma för att få komma hit. Matkasseutdelningen har genomförts som vanligt de senast månaderna men caféverksamheten har varit stängd. Vi har även startat en pysselverksamhet där försäljning går oavkortat till Mötesplatsen, säger Christina Gustavsson.

Utanför Mötesplatsen sitter Solveig och Thuy som pysslar och dricker kaffe.

– Jag har längtat efter att Mötesplatsen ska öppna. Jag har egentligen bara suttit hemma och inte träffat någon, kommenterar Solveig.

Thuy som gör iordning pyssellådan inför förmiddagens projekt nämner att ”Mötesplatsen är så bra, vi är här varje gång det är öppet”.

Förutom att göra armband stickas bland annat grytlappar av de lyckliga gästerna som nu får träffas igen på Mötesplatsen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *