Nyheter

Efterlyser samrådsredogörelse

Nyheter I ett brev till kommunens vindkraftgrupp efterlyser CG Gustavsson från Ryd, Åkers församling, synpunkter från BayWa r.e. och Vaggeryds Vindbrukspark AB på samrådet kring det stora vindkraftsprojeket i den västra delen av kommunen under våren 2016.

Han skriver:
”Efter detta har vi trots upprepade påstötningar inte hört något från dessa bolag. De har hävdat att bara mindre formaliteter har kvarstått, men sedan har det inte blivit mer och vid min senaste förfrågan blev svaret irriterat att de hade sagt att de skulle höra av sig när de var klara med sin bearbetning av samrådssynpunkterna.
Under tiden efter det vi lämnade in de båda dokumenten har ju Sverige fått ett accentuerat grundvattenproblem. Risken för och konsekvenserna av grundvattenpåverkan har vi påpekat i båda skrivelserna. Det handlar dels om de lokala konsekvenserna för många enskilda vattentäkter i Ryd vid ett utsläpp vid kraftverk nr 13 på Rydstorpet, dels som en mera generell påverkan på det ännu högkvalitativa vattnet i Åker, som får sitt vatten från Västerån och Bissefällsbäcken, som dränerar mossområdet väster om Pålskog – Linnås – Ljungberg – Hagstad. Vattenkvaliteten är ju enligt kommunens översiktsplan sidan 45 otillfredsställande inom Lagans vattensystem i hela dess längd inom kommunen. På samma sida ser man också att vattenkvaliteten är god i Åker”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *