Nyheter

Eftermiddagskaffe i Hagshult

Nyheter I onsdags var det musik och god gemenskap i Hagshults församlingshem. Kaffe och kakor stod uppdukat.

Våra gästspelare fyllde salen med glädje och musik. Det var två kantorer, Ing-Marie Åkerhag och Sylvia Persson och två körmedlemmar Linnéa Hugosson och Eva Myrén Lund och så vi alla glada allsångare som klämde i för full hals. Temat var att vintern nu rasar ut och våren i all sin prakt rasar in i varje hjärta och sinn.

Eva sjöng psalmen ”du vet väl om att du är värdefull” av Ingemar Olsson, ”Man borde inte sova” av Jeremia i Tröstlösa och 60-talslåtar av Dylan och Beatles. Linnéa sjöng ett tjugotal snuttar ur visor med gånglåt o fågeltema, allt under ackompanjemang av Sylvia och Ing-Marie. Så klämde vi i från det fina allsångshäftet Ing-Marie tryckt fram för dagen.

Linnéa kåserade emellan på sitt underfundiga och underhållande sätt så vi skrattade gott, men fällde en liten tår när hon innerligt sjöng ” Den första gång jag såg dig” av Birger Sjöberg. Linnéa tillägnade den sin käre, nu avlidne man Bernt-Ola. Sylvia spelade ”Prelude” av Bach så själen lyfte. Kan nämnas att hon spelade på gedigna pianot som skänkts av kantor John-ErikWilsson.

Vi i Hagshult har haft äran att i nu i vår fått två fina förställningar hit. Tidigare var John-Erik Wilsson och hade bildvisning om vad som ”Hänt i Hagshult”.

Nästa stora evenemang i Hagshult blir Vägkyrkan i vecka 26. Väl mött där då!

Text och bild: Margareta Svensson

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *