Nyheter

Ej nöjda med kollektivtrafikens tidtabell

Nyheter Vid senaste sammanträdet tog kommunstyrelsens arbetsutskott upp frågan angående Länstrafiken. Politikerna är besvikna på regionen

Arkivfoto

Arbetsutskottet tycker inte att Länstrafiken är smidiga i att se hur arbetspendlingen fungerar idag.

– Arbetspendlingen måste fungera då det är en stor och viktig grupp. Vi ser att man inte har prioriterat detta och företagen börjar ticka igång igen och då fungerar inte kollektivtrafiken. Vi är besvikna på regionen och tycker inte att man har hanterat det här smidigt. Det är en arbetsmarknad som är ansträngd och man måste kunna ta sig till och från jobbet, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Kent Williamsson (S) fortsätter; ”– Man måste prioritera pendlingen och värna om de som jobbar. Som det ser ut nu har pendlingen blivit sämre. Ska man pendla till Värnamo så stämmer inte tiderna. Visst, corona påverkar en del, då man inte har möjlighet med tillräckligt personal. Vi har mycket industrier samlat på ett ställe och det är oerhört viktigt att möta upp företagens behov. Man ska komma tillräckligt tidigt på morgonen för att kunna börja när arbetsdagen börjar. Det ska vara naturligt att ta bussen eller tåget. Men idag fungerar det inte”.

– När någon hittar ett nytt jobb så måste kollektivtrafiken fungera till den nya arbetsplatsen. Man ska inte behöva tacka nej till ett nytt jobb för att tiderna inte fungerar, menar Gert Jonsson (M) som nämner att regionen inte tänkt till om tiderna, det ska inte vara ökad turtäthet, men arbetspendlingen måste fungera.

Arbetsutskottet ska, tillsammans med andra kommuner i länet, uppvakta regionen i frågan.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Ej nöjda med kollektivtrafikens tidtabell

Tycker också att det är en klar förbättring att det nu går en buss i halvtimmen. Det kommer göra pendlandet till och från Jönköping mycket smidigare för min del.

Stor försämring, pendlat i 7 år, nu blir det bil. Men det är inte alla som har tillgång till bil, de dagar jag måste ta buss/tåg är jag inte hemma förrän 18-18,30 istället för ca 17,00. Vilka har gjort denna planering, snabbussen 520 försvann……varför kallar man 500 för snabbuss? Det finns ju de som arbetar skift också….gör om gör rätt.

Är precis det jag kommer få göra! Jobbet tillåter inte att man inte kan komma i tid varje dag😩

Mycket dålig planering för arbetare i nya tabellen. Anslutande bussar i Jönköping stämmer inte alls överens med nya tabellen från Skillingaryd /Vaggeryd vilket innebär att många har jättesvårt att ta sig hela vägen till sin arbetsplats inom rimlig tid. Många får dessutom åka mycket tidigare och komma hem timmar senare. Helt orimligt att sluta klockan 16:00 och vara hemma framåt 19:00 på så kort avstånd.

Man kanske borde fråga arbetsgivarna vad dom tycker i denna fråga. Och många jobbar ju skift där är en stor grupp som inte kan använda kollektivtrafiken på grund av sina arbetstider.

Ja detta med de nya tiderna är en katastrof. Jobbar i Jönköping och börjar kl 8. Måste åka med nya linjen 500 som går 7.02, för att vara framme tre minuter innan jag ska börja. Då ska jag ta mig dit oxå, inkl ett byte som förhoppningsvis inte åker ifrån/försenad. Varför man dragit in 133/136 till jkpg kan jag inte fatta. Tåget funkar inte bättre, samma dåliga tider om de inte är inställt🙄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *