Nyheter

Ekonomin är i balans

Nyheter Kommunstyrelsen hade genomgång av ekonomin under onsdagens sammanträde. Det visar plus i kassan.

Jörgen Hansson, ekonomichef, berättade om ekonomiska läget

Jörgen Hansson, ekonomichef på Vaggeryds kommun, fanns på plats under pressinformationen som kommunstyrelsen hade under torsdagsmorgonen. Han var nöjd.

– Sista augusti hade vi ett plus på 27,8 miljoner. Det är ett bra resultat och vi har en bra ekonomisk situation. Tittar vi på de andra kommunerna i länet är vi topp tre bland de starkaste kommunerna. Vi har en del saker i resultatet som gör att det ser bättre ut bland annat pensionsskulder samt semesterutbetalningar. Vi har försökt att boka upp lärarlönerna, de nya lönerna blev klara rätt så sent, men finns uppbokade pengar till detta. Nämnderna är väldigt duktiga på att följa sina budgetar på sista raden, säger ekonomichefen Jörgen Hansson.

När budgeten gjordes för året fanns en anpassning på 3%, men vad som händer framöver med riksstyret vet ingen och det är många osäkerhetsfaktorer som kanske kommer även till vår kommun, som omsätter en miljard kronor om året.

– Om man ser på hela mandatperioden är det mer överväxlat till generella bidrag istället för riktade. Det är lättare att starta ett budgetarbete när man ligger på plus. Men man kan ändå konstatera att man budgeterat 20 miljoner för lite, säger oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).

– Vi har blivit mer känsliga för hur staten väljer att styra. Det kan bland annat finnas över 140 olika bidrag för en nämnd att söka eller hålla koll på. Vi är noga med att följa med och vi är inne i varje steg och tittar, menar Jörgen Hansson, ekonomichef.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ekonomin är i balans

Jippi då kan ju socialförvaltningen få pengar så dom kan se till att alkisarna försvinner från torget i Skillingaryd. Ser inte bra ut att dom sitter precis utanför ungdomsgården och super.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *