Nyheter

El-Agenten vann upphandling

Nyheter Upphandlingen av el, kraft och belysning, för mångmiljonbelopp, vid Mejeritomtens nya trygghetsboende är nu klar.

Alfred Magnusson är arbetsledare på El-Agenten och har räknat fram underlaget till upphandlingen  [1/2]

Alfred Magnusson och Jörgen Johansson firade med sina medarbetare i fredags.  [2/2]

Totalentreprenaden av trygghetsboendet tog Gärahov i Vaggeryd hand om och de i sin tur har upphandlat med sina underleverantörer. Förra veckan fick El-Agenten i Skillingaryd information om att de vunnit upphandlingen vad gäller el, kraft och belysning. Vi har träffat Alfred Magnusson, som varit med hela vägen i förhandlingarna med totalentreprenören och ägaren Jörgen Johansson över en kopp kaffe.

– Upphandlingen av vårt arbete är värt ungefär 10 miljoner koronor och det är den enskilt största elentreprenaden vi har fått inom kommunens gränser, säger Jörgen Johansson på El-Agenten.

– Vi hade igår ett startmöte med alla underleverantörer tillsammans med arkitekter och tjänstemän från kommunen, så när vi drar igång vårt arbete återstår att se, säger arbetsledaren Alfred Magnusson.

– För oss är det en stor beräkning och man är alltid orolig att eller om man räknat fel. Vi har haft extern hjälp att räkna fram en kalkyl efter vi har tagit in offerter från våra leverantörer. När bygget är igång kan vara vi som flest närmare sex till åtta elektriker på plats, säger Alfred som har jobbat på El-Agenten i 18 år.

– Stärkande att ha samarbetspartners som vill att vi följs åt, säger Jörgen och nämner om och när lågkonjunkturen är på gång så är det skönt att ha en bas.

– Fördelen med att vi har jobb på hemmaplan är att vi har tre medarbetare som jobbar i räddningstjänsten också, så även att de har jour kan de jobba med trygghetsboendet. Vi är såklart glada för den här upphandlingen och firade med tårta i fredags, avslutar Jörgen Johansson som nämner att El-Agenten för närvarande har 28 medarbetare och fanns det fler lediga elektriker skulle de också kunna växa ytterligare.

Nöjda på El-Agenten efter den stora upphandlingen

Taggar

Dela


3 reaktioner på El-Agenten vann upphandling

Grattis ElAgenten !!
Bra jobbat att säkra hem denna upphandling!
Skattekronor till kommunen är välkommet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *