Nyheter

Elbyrån tilldelades kommunal upphandling

Nyheter Tekniska nämnden beslutade vid veckans sammanträde att anta anbudet från Elbyrån i Vaggeryd gällande hantverkstjänster inom kommunens vatten- och avloppsanläggning. Avtalet gäller längst till och med maj 2031.

Arkivfoto Skillingaryds reningsverk

Från den 1 juni och fram till 31 mars 2025, med möjlighet till förlängning som längst till och med 31 maj 2031, är det Elbyrån i Vaggeryd som är leverantör.

Upphandlingen har skett genom ett öppet förfarande enligt lagen om offentlig upphandling. Det var bara Vaggerydsföretaget som anammade uppdraget och lämnade in ett anbud till kommunen. 

– Ett anbud kom in, de har tidigare haft den här tjänsten. Den är lite mer krävande och därför blir det färre anbud. Det känns bra att det är lokalt företag, säger tekniska nämndens ordförande Kenth Williamsson (S).

– Avtalet gäller pumpstationer, vattenverk och reningsverk, så det är ett litet avtal men med höga krav. Volymen ska representera 75 000 kronor om året, som är någon form av bedömd mängd. Ett tämligen litet avtal men mycket viktigt. Det är ingen unik situation att det är enbart en som lämnar in, även om jag gillar konkurrens, menar nämndens vice ordförande Olof Sjöholm (C). 

Ärendet direktjusterades.

Taggar

Dela


1 reaktion på Elbyrån tilldelades kommunal upphandling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *