Nyheter

Elever byggde sitt drömhus i miniatyr

Nyheter Årskurs åtta vid Fågelforsskolan i Skillingaryd har under läsåret jobbat med sitt drömhus under tekniklektionen. Under torsdagseftermiddagen presenterades alsterna för stadsarkitekten Behnam Sharo och alla fick lägga en röst på sitt favorithus.

  [1/21]

  [2/21]

  [3/21]

  [4/21]

  [5/21]

  [6/21]

  [7/21]

  [8/21]

  [9/21]

  [10/21]

  [11/21]

  [12/21]

  [13/21]

  [14/21]

  [15/21]

  [16/21]

  [17/21]

  [18/21]

  [19/21]

  [20/21]

  [21/21]

När vi stiger in i bildsalen på andra våningen i högstadiebyggnaden är det full aktivitet. Stadsarkitekten Benham Sharo är på plats tillsammans med eleverna i årskurs 8 där man nu ska rösta fram årets vinnande bidrag. Vi får en pratstund med SO-läraren Chrissie Dahlqvist:

– Under läsåret har man jobbat med temat ”bygga hus”. Det ska vara hållbart och av miljömässigt material. Eleverna har fått söka efter sitt drömhus och därefter konstruerat densamma i miniatyr efter 3D-ritning i datorn. Vi har jobbat 50 minuter i veckan under läsåret och materialet har vi hämtat på Remida. I dag röstar vi och prisutdelningen gör vi på skolavslutningsdagen, berättar Chrissie. 

Stadsarkitekten går runt bland borden där husen är prydligt uppställda och vid varje hus finns ett nummer. 

– Jag skulle egentligen vilja rösta på fler nummer än de tre som möjligt på lappen, säger Behnam och ler. Han fortsätter:
– Intressant projekt. Jag tittar på helheten och de genomtänkta detaljerna. En del har utemiljö, andra inte, men man får en känsla av skalan på huset. Jag är imponerad av elevernas arbete. 

Finns framtidens arkitekter här?
– Absolut, svarar kommunens anställde stadsarkitekt. 

Maya och Hanna är två av eleverna som har konstruerat sitt drömhus. Vad tycker ni om dessa lektioner?
– Det har varit jättekul. Vi kollade på nätet efter vårt drömhus. Det som var lite svårt var planlösningen på huset, där vi jobbade rätt länge i träslöjden för att få till allt, summerar tjejerna. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Elever byggde sitt drömhus i miniatyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *