Nyheter

Elever leker på andra platser än skolgården

Nyheter Då eleverna vid Bondstorps skola och förskola är på andra platser än anvisad skolgård har en boende reagerat och skickat in ett mejl till kommunen.

Arkivfoto Bondstorps skola

Brevet med informationen om barnens lekplats är ställt till rektorn för Bondstorps skola och förskola. I brevet kan man läsa att boende har uppmärksammat att barnen på raster har Ekbacken, Bondstorps IF:s föreningsgård, som lekplats utan att någon vuxen är med. 

– Det är inte lämpligt att barnen utan tillsyn leker där på rasterna. Barnen klättrar och hoppar på taket till källaringången. Går taket sönder är det många meter ner till en cementtrappa. Barnen hoppar i trädgårdsmöblerna också, dessa är inga leksaker. Det kostar pengar att köpa nya, kommenterar den boende i mejlet till kommunen. 

– Ett öppet bibliotek finns som det röjs runt i och böcker slängs på golvet. Barnet får gärna låna böcker där men inte heller detta hus är en lekstuga som någon annan får städa upp i. Det finns en lekplats och en fotbollsplan nedanför skolan, se till att barnen leker säkert där istället för utan uppsikt kring fastigheten Ekbacken. 

– Barn har även klättrat upp i Vaggeryds Energis byggnad, vilket inte alls är lämpligt. Prata med lärare och elever om detta innan något händer. Kräv att vuxen är med barnen på rasterna och är närvarande där barnen är, uppmanar Bondstorpsbon i sitt mej till kommunen. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Elever leker på andra platser än skolgården

Det är väl fantastiskt att barnen får utnyttja får vår fina miljö Bondstorp har att erbjuda runt omkring. Varje gång jag har stött på barnen runt omkring har det alltid funnits vuxen i med.

Som vuxen har vi ett ansvar i att vara rakryggade. I detta fall skulle det innebära att du i första hand frågande personalen vid skolan/förskolan/fritidshemmet om situationen innan du tar saker för givna och mejlar osanningar. Som boende i byn har jag sett barn leka vid och omkring Ekbacken, även i det så kallade biblioteket men observera ej på skoltid! Vad barn gör utanför skoltid är ett föräldraansvar. När skolan/förskolan och fritidshemmet är där är det alltid med vuxen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *