Nyheter

Elever sprang för barncancer

Nyheter Idag är det välgörenhetsloppet "Team Rynkeby" runt om på skolorna i Norden. I Vaggeryds kommun arrangerades loppet för Sörgårdsskolans alla elever.   

Klass 6C var först ut på morgonens skollopp  [1/9]

Uppvärmning  [2/9]

Rolf Claesson förbereder  [3/9]

När man gjort sitt skollopp får man specialdesignad juice  [4/9]

Ett varv = ett streck  [5/9]

Armband får alla elever  [6/9]

Förra året var Sörgårdsskolan bäst i länet och samlade in flest pengar  [7/9]

Rundan var 800 meter för de äldsta eleverna  [8/9]

Rolf Claesson, Therese Lundell och Agnes Claesson såg till att välgörenhetsloppet arrangerades intill Sörgårdsskolan idag  [9/9]

En slinga på 800 meter och en på 400 meter. De äldre elverna skulle springa eller gå den längre sträckningen och den korta slingan var för F – 1.

Rolf Claesson tillsammans med dottern Agnes gjorde allting iordning innan skolanstormningen på fredagsmorgonen. Kölden bet i kinderna, så nu fick man helt enkelt springa sig varm och alla klasser ska deltaga. Först ut på banan var klass 6C.

– Ett varv betyder ett streck. Strecken, som är värda en viss förutbestämd summa, räknas sedan samman. Alla pengar går till barncancerfonden. Här på Sörgårdsskolan är det runt 240 elever som ska göra skolloppet idag, säger Rolf Claesson.

Förra året var Sörgårdsskolan bäst i Jönköpings län. Eleverna samlade ihop fantastiska 50 000 kronor.

– Vi hoppas att vi når förra årets rekordsumma. En del elever springer så många varv som 10, om eleven bestämt summan per varv, exempelvis 10 kronor så inbringar elevens skollopp 100 kronor till barncancerfonden, avslutar Rolf.

Fotnot; Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Norge, Sverige, Danmark och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Loppet anordnas av Team Rynkeby fonden och genomförs på alla skolor idag, fredagen den 23 mars. Insamlingen går till barncancerfonden.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Elever sprang för barncancer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *