Nyheter

Elin fick Rotarystipendiat

Nyheter Vid studenternas avslutning i Vaggeryds kyrka delade Christer Holmgren ut årets Rotarystipendiat. Priset gick till Elin i SA15.

Christer Holmgren överlämnar Rotarys stipendiat till Elin Randåker

Här följer Rotarys motivering till stipendiatet till Elin Randåker, Hok;

Det finns elever som tar sina studier på största allvar, som är ansvarstagande och gör sitt bästa i alla lägen i kombination med att vara en riktig glädjespridare. Vår nominerade elev, Elin Randåker, är en av dem.

Hon har under sina tre år på Samhällsprogrammet inte bara uppnått utmärkta studieresultat. Elin har en mycket positiv attityd och utstrålning, är generös och hjälpsam mot kamrater. Med sitt varma hjärta och skarpa hjärna är Elin en god förebild för andra ungdomar.

Elin har även varit mycket aktiv i internationaliseringsarbetet på Fenix. Under utbytet med Fukiai High Sckool i Kobe, Japan, väcktes intresset för internationella frågor och kontakter. Elins deltagande i projektet var mycket aktivt och har spridit ringar på vattnet. Förutom att på ett positivt sätt bidra vid redovisningarna efter utbytet, har Elin på eget initiativ spridit kunskap om Japan, kulturella relationer och vinsterna med att skapa internationella band. När Svenarums församling visade intresse för utbytet, ställde Elin upp, sammanställde en presentation och gav en uppskattad föreläsning i församlingshemmet.

Också på andra sätt har Elins stora intresse och engagemang i internationella frågor yttrat sig: Denna sommar är hon en av de två Fenixelever som vid en världskonferens i Kobe, Japan, ska representera inte bara Fenix och Sverige utan faktiskt Europa! Vi kommer säkerligen att få höra mer från denna elev framöver.

På hemmaplan har Elin också engagerat sig för att ta chansen att påverka och utveckla samhället. I Vaggeryds kommuns ungdomsråd har Elin varit en av representanterna från starten. Även som ungdomsledare i dans har hon bidragit med sina kunskaper till andra omkring sig.

Vi lyfter gärna fram Elin som en god förebild därför att hon förstår att personligt ansvar och hårt arbete lönar sig.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Elin fick Rotarystipendiat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *