Nyheter

Elin kör Hummern i klackskorna

Nyheter Ikväll är det bal för studenterna på Hooks Herrgård. Vi har varit ute i Ekhult och träffat Elin Gustavsson, som är en av de drivande tjejerna i balkommittén.

Stora bilen och Elin Gustavsson som ikväll kör till balen i Hok

Elin Gustavsson utgör tillsammans med Julia Gustafsson och Axelina Edberg årets balkommitté på Fenix. Införarbetet har bestått av att hyra lokal, smycka lokal, anordna anmälan till balen och se till att få till kortegen.

– Vi kommer i år att samlas på torget i Skillingaryd. Vi ville stänga av Artillerigatan och Stationsgatan, men det fick vi inte, men jag tror att vi får plats där ändå, säger Elin.

74 studenter kommer ikväll att köra till Hooks Herrgård och Elins baldejt är Andy Muratovic, Skillingaryd.

– Vi bestämde i slutet av tvåan att vi skulle gå ihop balen, Andy frågade mig via sms och jag sa ja, säger Elin.

Elins klänning är köpt i Huskvarna. Skor inhandlades men när Elin märkte att hon med dessa skulle bli längre än Andy fick nya rosa klackskor inhandlas och mamma Malin Gustavsson ska ordna frisyren. Övat på uppsättningen har mor och dotter gjort och hoppas att resultatet blir lika bra i eftermiddag.

– Jag kör balbilen själv. Vi har lånat grannen Daghs Hummer. Gott med kontraster att vi kör en större bil. Det här bestämde vi i helgen, i förrgår var vi uppe och hämtade den och igår ställde vi på bilen. I bilen kommer även, förutom Elins baldejt Andy, Vilma Svensson och Andreas Glavas åka, menar Elin som provkörde Hummern i Ekhult i går i ”klackarskorna” och det gick bra.

– Tycker nog att ungdomarna har planerat lite dåligt. De gjorde naglarna först och därefter tvättade de bilen. Allting ordnar sig säger de bara, men det har varit en del hysteri,  menar mamma Malin Gustavsson som kommer följa dottern från torget i Skillingaryd till Hooks Herrgård ikväll.

Ungefär 7 000 kronor har balkalaset kostat Elin totalt men klänningen blev sponsrad av mormor Annika och Peter och armbandet har hon fått i födelsedagspresent, så det blev rimliga summor till slut menar Elin.

– Jag har solat mycket också, så jag slipper att lägga pengar på spray och sånt, säger Elin.

Till balkortegen kommer givetvis släkt och vänner att få en skymt av Elin. Även pappa Sven Gustavsson kommer att finnas på plats.

– Det här är inte riktigt min grej, men det blir nog bra. Tycker det hade varit bättre om ni åkt rallybil istället för Hummern, det låter goare, avslutar pappa Sven som är Ekhults store rallyförare.

I Ekhult förbereds det inför balen ikväll. Först frukost och sedan fixar mamma Malin håret. Bilen tvättade Elin igår.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *