Nyheter

Elina skrev ett snällt brev…

Nyheter Att skriva ett snällt brev till skolans högsta chef gjorde susen. Det vet Elina Johansson från Ålaryd som går i årskurs 5 på Åkers skola.

En önskan kom från Åkers skola till förvaltningschefen Per-Erik Lorentzon och nämndordförande Jenny Larsen (KD)

Internet fungerade dåligt i Åkers skola och eleverna tog saken i egna händer och skrev ett brev till kommunens högsta skolchef, Per-Erik Lorentzon. Under fredagens julavslutning var förvaltningschefen i Åker och tackade för det fina tack-brevet han fått.

– Här har barnen på ett snällt och vänligt sätt bett mig lösa ett problem. När jag sedan får uppskattning i form av en teckning gör det mig mycket glad. De hade en gammal kopparledning tidigare och kommunens IT-chef har satt upp en mobil förstärkning vid skolan, vilket gör att uppkopplingen nu är mycket bättre, berättar Per-Erik Lorentzon förvaltningschef.

– Vi hade pratat mycket om demokrati när det var val och då kom jag på att jag skulle skriva ett brev och fråga honom, säger Elina Johansson från Ålaryd utanför Skillingaryd.

– Internet är bättre nu och det är rätt så mycket snabbare än förut, avslutar Elina som tyckte att skolchefen löste hennes och klasskompisarnas önskan rätt så snabbt efter att brevet hade anlänt.

Brevet Elina skrev ”Hej där! Jag är en glad tjej på 11 år som går på Åkers skola. Jag älskar skolan men det är ett problem… Internetet. Jag vet att fibern håller på att grävas ner. Men vi kan knappt gå in på googel och verkligen inte se faktafilmer. Det är lite jobbigt att varje gång vi är på nätet det blir strul. Det är lite tråkigt att vi inte kan kolla på filmer och ibland inte ens söka och hitta fakta. Jag tror att hela min skola skulle bli glada om Åkers skola skulle prioriteras lite. Tack och hoppas att ni kan läsa min handstil / Elina”

Ett tackbrev skickades efter att internetuppkopplingen blev bättre.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *