Nyheter

Elis fick besök av seniorerna

Nyheter SPF seniorerna i Vaggeryd har fortsatt att besöka olika företag i kommunen inom studiecirkeln ”Lär känna din hembygd”. Denna gång var det Elis textil service i Vaggeryd, oftast i folkmun benämnt ”Tvätteriet”, som var det intressanta besöksmålet. 

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Detta företag har specialiserat sig på att erbjuda så kallade cirkulära hyrlösningar inom textil och hygien för i första hand hotell, restauranger och företag inom vård och omsorg. Konceptet innebär att företaget hyr ut textilier och tvättar dem regelbundet vid sina 25 anläggningar i Sverige, därav en i Vaggeryd.

Platschefen Helen Svensson gav en fyllig information om företaget och dess bakgrund. Elis textil service har lokalt som ursprung år 2005, då ”Comforta” startade i Vaggeryd, och har sedan haft namnet ”Berendsen” för att sedan år 2021 ingå i en världsomspännande fransk koncern med över femtio tusen anställda i 28 länder. Elis textil service i Vaggeryd har cirka 35 anställda.

Seniorerna fick vid rundvandringen särskilt se hur företaget satsar på sitt miljöarbete och att de är certifierade för arbetet mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Tvätteriet är även svanenmärkt.

Det var nöjda pensionärer som fick en intressant inblick i hur ett storskaligt modernt tvätteri fungerar. Nästa inslag i studiecirkeln blir i oktober då PMC Cylinders i Vaggeryd får besök.

Text och foto: SPF seniorerna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *