Nyheter

Elisabet och Roger är Årets Skillingarydsbor 2022

Nyheter Årets Skillingarydsbo 2022 tilldelas Elisabet och Roger Josefsson.

Till redaktionen hade ett 30-tal förslag inkommit och en förberedande jury utsåg de sju som gick till den slutliga omröstningen.

Det visade sig att Elisabeth och Roger Josefsson fick flest röster och därmed blir de pristagare.

De två hyllades i samband med Valborgsmässofirande på Fridhäll i Skillingaryd. Per Bunnstad från Skillingaryd.nu presenterade det 20-åriga vandringspriset som nu under ett år får vara hos familjen Josefsson.

Roger tackade för sin och Elisabets del och påminde om den fortsatta insamlingen för krisdrabbade Ukrainas folk.

Nedan presenterar vi alla sju kandidaterna som var med i omröstningen.

Elisabet och Roger Josefsson. Foto: Frida Bunnstad.  [1/7]

Per Bunnstad delade ur priset Årets Skillingarydsbo 2022 till Elisabet och Roger Josefsson.  [2/7]

  [3/7]

Manskören medverkade och här avslutade de ett av de många framträdande de har i helgen.  [4/7]

Elden värmde.  [5/7]

Fin kväll.  [6/7]

Vitsippornas tid. Våren är här.  [7/7]

Berit Ryman
Berit är inne på sitt 85:e levnadsår och är en kvinna som åkt Vasaloppet ett flertal gånger och framför allt motionerar hon närmast dagligen och har gjort så i hela sitt liv. Hon har varit ledare i Skillingaryds Gymnastikförening i närmast hela sitt vuxna liv.

Christer Malmborg
Det är fart och fläkt i Christer som ofta ses som ledande och bejublad revyartist i Tofteryd. Hans engagemang inom bilsporten i kommunen där han varit drivande ordförande för Götaströms Fordonshistoriska

Elisabet och Roger Josefsson
Makarna Josefsson har haft ett fantastiskt engangemang med insamlingar till Ukraina. De är riktiga eldsjälar och en bra reklam för Skillingaryd. De har också ett mycket stort engagemang i Pingstkyrkan,

Johanna Melin
Trots att hon har diabetes sedan 25 år tillbaka orkar hon både driva eget företag och engagera sig ideellt i Missionskyrkans Uv-kår. Hon tog 20 år gammal över Skillingaryds Blomsterhandel och har själv drivit den i 7, 5 år. På fritiden lägger hon mycket tid som kårledare för Uv-kåren i Missionskyrkan.

Jörgen Johansson
Jörgen driver sitt framgångsrik företag Elagenten och har ett starkt politiskt engagemang. Både där och i sitt engagemang som ordförande i Skillingaryds Intresseförening arbetar han för bygdens utveckling. Jörgen har också varit drivande i styrelsen för Movalla Idrottsplats.

Salle Adinda
Salle – Atcha Adinda – har i många år jobbat för att göra skillnad för andra i kommunen och är därtill ett föredöme när det gäller hälsa. Han har även åkt till sitt hemland och där delat ut bland annat telefoner och fotbollsskor som Skillingarydsbor har skänkt till honom.

Sara Svensson/Stefan Rosén
Sara och Stefan har båda ett stort engagemang som ledare i Skillingaryds IS ishockey. De är verkliga ledare som ställer upp i ur och skur. Stefan får dessutom tränare i SIS framgångsrika A-lag i alltrean.

Taggar

Dela


1 reaktion på Elisabet och Roger är Årets Skillingarydsbor 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *