Nyheter

Ellen och Jessica är höstens nya ledare

Nyheter Skillingaryds gymnastikförening laddar upp inför hösten där nya och unga ledare utmanar

Ellen och Jessica  [1/5]

Jerry tränar  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

Jessica, Ellen och Jerry vid Grönelund i Skillingaryd  [5/5]

Vi möter upp Jerry Karlsson, Jessica Carlsson Thalin och Ellen Stork vid Grönelund i Skillingaryd en fin sommarkväll. Jessica och Ellen är två av de nya unga ledarna som stiger fram i höst. Jerry skämtar och säger att ”den gamle” började höra av sig på messenger efter att båda tjejernas namn hade kommit upp som förslag på ett styrelsemöte.

Träning och gymnastik har alltid engagerat de nya ledarna och från höstterminen kommer 20-åriga Jessica och 30-åriga Ellen att leda sina egna träningspass.

– Man är i olika faser i livet och man vill kunna dela upp sin träning ibland. Någon vill pausa för tillfället och nya kommer till. Vi är verkligen så nöjda med att ha fått in nya och oerhört duktiga ledare i vår förening, säger Jerry Karlsson, där han även nämner att alla gymnastikpass är öppna för alla och man gör alltid det man kan utifrån sina egna förutsättningar.

Jessica och Ellen jobbar båda två inom barnomsorgen och till hösten kommer de ha ett pass var i veckan i sporthallen i Skillingaryd.

– Jag kommer att köra ett pass med styrka och kondition. Träning till musik ger pulsökning och styrka. Jag har relativ enkel koreografi. Och visst är det kul att leda andra och se andra växa i sin träning. Jag kommer att köra entimmaspass i sporthallen till hösten, det ska bli riktigt spännande och kul framför allt, säger Jessica Carlsson Thalin som har titeln personlig tränare i bagaget. 

– Jag gillar träning helt enkelt. Jag har gått på Lillsveds folkhögskola och testat på olika träningsformer, jag gillar friskvård och vill att alla ska må bra. I april tog styrelsen kontakt med mig och jag blev jätteglad, jag hade nog egentligen inte tänkt att söka själv, men när frågan kom, sa jag ja direkt. Jag har tidigare hoppat in som vikarie, så jag har lite erfarenhet. Jag kommer att köra ”Bålstyrka” och det är pass på 30 minuter. Man tränar mage- och ryggövningar och därmed stärker man upp hela överkroppen. Då orkar man mer och en bra bål behövs för att man ska kunna löpa exempelvis. Det är ett rätt intensivt pass, men mitt pass är öppet för alla då man alltid gör allting i sin egen takt, berättar Ellen Stork.

Jerry Karlsson är nöjd att kunna bredda kunskapsmässigt då alla ledare tidigare varit ”40 plussare” och ser fram emot höstens träningspass med de ”yngre förmågorna”. Vecka 37 startar samtliga träningspass i sporthallen i Skillingaryd.

– Vi ska till Växjö i augusti och där får vi en massa inspiration som man kan plocka med sig när man senare sammanställer sitt egna pass. Det bästa med att träna är att man mår bättre samtidigt som det är riktigt ”gött” och man blir stark. Man känner att man helt enkelt orkar mer, säger Ellen.

Hur blir man ledare?
– Egentligen kan nästan vem som helst bli det. Det är nog viljan det hänger på. Jag och Jessica fick göra ett pass inför de andra ledarna för ”att visa vad vi kunde”. Det var så nervöst, men det var även ett kvitto på att jag kunde och det blev avdramatiserat inför de andra, vilket var mycket bra. Vi kunde således ge varandra tips också, svarar Ellen.

– Man kan bli ledare av träningserfarenhet och det kanske är den person som står längst fram vid ett pass och ”är på hugget”. Föreningen kan givetvis också skicka ledare på utbildning, men man behöver inte ta det så allvarligt och jag tror att de som är intresserade av träning också kan bli ledare. Vi är mellan 70 – 90 personer på ett pass och många av dessa skulle kunna ta ett steg längre, säger Jerry.

– Vi är verkligen stolta och glada över att höstens träningspass har fått nya tränarförmågor där nya ideér och inspiration tillkommer och det blir nästan som en nystart och vi höjer vår kompetens i föreningen, avslutar Jerry.

Fotnot; En terminsavgift på 600 kronor gör att man får deltaga i samtliga pass. Skillingaryds gymnastikförening har 400 medlemmar varav 300 (!) är barn mellan 2 och 15 år. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *