Nyheter

Elsa Gunnarsson i fokus på kvinnodagen

Elsa Gunnarsson i fokus på kvinnodagen

Nyheter Den på sin tid välkända Skillingarydsbon Elsa Gunnarsson var i fokus på internationella kvinnodagen den 8 mars.

Erica i berättartagen  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

Erica på plats i NBV-lokalen.  [5/7]

Kamp för en säkrare väg till skolan: Leif Kvarnström, Sten Hallgren Elsa Gunnarsson och Anders Pettersson kring 1980.  [6/7]

Elsa Gunnarsson kämpade kring 1980 för ett djursjukhus  [7/7]

Östbo Historiska Sällskap hade i anslutning till årsmötet i NBV-lokalen i Skillingaryd bjudit in Erica Gunnarsson Kibowa att berätta om sin mor.

Elsa var född i Dalsland 1930 och växte upp med ett stort intresse för kyrkan och musik.
Hon var en kvinna som kan kännetecknas med ord som humor, glädje och pondus.
Hundar kom tidigt in i familjen och både Elsa och hennes man Carl-Eric delade detta intresse. Fr 60 år sedan blev de hundägare och de hade senare en kennel med namnet Snöstjärnan. 1967 kom de till Skillingarydstrakten. Flyttlasset gick först till Tofterydsbygden och senare till Ljungafors väster om Skillingaryd.

Elsa blev så småningom rektor på Fågelforsskolan i Skillingaryd. När det var rektorskonferenser har hon ofta en av få medverkande kvinnor. De flesta rektorer var på den tiden män.

Elsa var även framträdande i en av kommunens hundklubbar och var nog den som stred allra mest för att det skulle bli ett djursjukhus i länet.

Erica beskrev på ett målande sätt sin mor som blev så uppskattad i bygden.

Både Elsa och Carl-Eric har lämnat det jordiska men deras minnen finns kvar hos många i bygden. På plats vid samlingen i NBV-lokalen var bland andra några kollegor från Fågelforsskolan som gav minnesbilder om Elsa Gunnarsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *