Nyheter

Emilia premiärröstade

Nyheter Emilia Carlsson från Vaggeryd fyllde år några dagar efter höstens riksdagsval och fick då inte nyttja sin möjlighet. Idag har hon röstat i EU-valet på biblioteket intill Fenix

Emilia får rösta för första gången  [1/6]

Vid förtidsröstningen på biblioteket i Vaggeryd  [2/6]

Linda Lagerman "Väldigt många har varit här och röstat redan"  [3/6]

Bakom valurnan lägger Emilia i sin röst  [4/6]

Emilia prickas av  [5/6]

... och där lägger Emilia i sin första röst!  [6/6]

Skolvalet är på fredag vid Fenix och en av valvakarna är Emilia Carlsson från Vaggeryd. Idag har hon lagt sin egna röst för första gången.

– Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket parti det blir, men jag har valt vilka huvudämnen jag tycker är viktiga. Vid höstens val var det så många detaljer som spelar in, både på riksdags- och kommunala planet. I EU-valet är fokuset på större områden. Jag tycker miljö, jämställdhet och migration är viktiga delar. Abortfrågan har blivit stor och självklart ska vi kvinnor få bestämma över oss själva. Jag har inte bestämt mig men jag har en tanke, säger Emilia Carlsson innan hon går in med sitt röstkort till biblioteket i Vaggeryd.

Nytt för i år är att valsedlarna är ”gömda”. Emilia tar en sedel och går bakom valurnan. Någon fråga om personkryss frågade Emilia bakom gröna duken och valförrättare Linda Lagerman förklarade hur det skulle gå till. Under tiden Emilia gör klart sitt val berättar Linda Lagerman att idag var det rekordmånga som röstat redan under förmiddagen, då Emilia skulle bli den 43:e som röstade i EU-valet idag.

Valet gjordes och kuvertet tillsammans med röstkortet lämnades över till Linda. När Emilia var registrerad på pappret lades kuvertet i valurnan. Nu var det klart.

– Det kändes bra. Nu har jag röstat för första gången, avslutar Emilia 18 år, en av förstagångsväljarna från Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *