Nyheter

Emma får utmärkelsen för framstående idrottsprestation

Nyheter Emma Sandin från Vaggeryd började redan vid sexårsåldern med friidrott. I dag är hon 15 år och tilldelas årets idrottspris.

Emma Sandin får kommunens idrottspris

Emma Sandin tävlar för IKHP-Huskvarna F 15. De senaste fyra åren har hon regerat som etta i höjdhopp inom Världsungdomsspelen.

Inomhussäsongen 2020 började med en 4:e plats i tresteg som följdes upp av ett brons i mångkamp och guld i F 15 höjd. Prestationerna fortsatte sedan under utomhussäsongen och Emma försvarade bronsplatsen i mångkamp och vann SM-guld i höjdhopp och tresteg.

På frågan om vad hon har för framtidsplaner inom idrotten, nämner hon kort och gott studier på Karlstads friidrottsgymnasium och att hon siktar mot fler SM-guld.

Juryns motivering: Emma Sandin får Vaggeryds kommuns idrottsutmärkelse för sina framstående prestationer att bli svensk juniormästare i friidrottsgrenar höjdhopp och tresteg inom- och utomhus under året. Men också för att uppmärksamma hennes drivkraft och glädje inom idrotten. Vi ser med spänning fram emot att följa hennes framtida karriär som friidrottare.

Källa: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på Emma får utmärkelsen för framstående idrottsprestation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *