Nyheter

Emma (MP) besökte Vsbo

Nyheter Under eftermiddagen har det varit riksdagsbesök i Vaggeryd

Emma Hult (MP) riksdagsledamot har varit på besök på kommunala bostadsbolaget  [1/6]

Stig-Göran Hultsbo (MP)  [2/6]

Stig-Göran och Satu informerade om bostadsbolaget  [3/6]

Emma Hult (MP)  [4/6]

Satu lämnade över en mängd olika punkter till Emma  [5/6]

Glada miner vid receptionen på VSBO:s kontor i Vaggeryd  [6/6]

Emma Hult (MP) från Jönköping ska närvara på lokala miljöpartiets årsmöte under kvällen men passade på att få en inblick i det kommunala bostadsbolaget när hon var i Vaggeryds kommun. På bostadsbolagets kontor i Vaggeryd träffade riksdagsledamoten Stig-Göran Hultsbo, ordförande i VSBO, och Satu Jonsson, vd på Vsbo, över en kopp kaffe.

Emma är byggnadsingenjör i botten och jobbar med plan och byggfrågor i regeringens civilutskott.

– Jag är på besök för att få en inblick i hur bostadsbolagen jobbar. Politiken pekar men det är kommunerna som gör jobbet, säger Emma.

Emma vill veta hur man planerar byggandet och hur man nyttjar marken samt vilka material vi har i husen.

– Viktigt att man bygger med förnuft, husen ska hålla länge, poängterar Emma samtidigt som hon påpekar att det byggs mycket på kort tid men att kvalitén måste tillgodoses också.

Satu Jonsson på Vsbo informerade Emma om bolagets verksamhet.

– Vi har byggt mycket fast vi är en liten kommun och vi tittar ständigt på hur man kan utnyttja marken, säger Satu Jonsson.

Emma svarar med att det är bra att man bygger mycket även i en liten kommun och att det är intressant att följa en långsiktig planering och påtalade även att det är billigare att bygga på höjden så att fler hyresgäster kan dela på kostnaden. Emma informerade även om det statliga stödet bostadsbolag kan söka när dessa bygger trygghetsboende.

Satu lämnade över en mängd olika punkter som Emma tar med sig till riksdagen, bland annat frågan om ekonomisk styrka, byggklar mark, kapacitet i byggbranschen och efterfrågan.

Riksdagsbesöket avslutas ikväll med årsmöte i lokala miljöpartiföreningens årsmöte där klimatsmarta byggnader kommer vara en av punkterna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *