Nyheter

Emmas dröm har förverkligats

Nyheter Vi har träffat Emma Svensson som tänker allt i debet och kredit. Nu får hon all anledning att göra detta då hon har startat eget. Vi har träffat nyföretagaren på Brunnsgatan i Skillingaryd.

Här trivs hon bäst. Framför bokföringsprogrammet och miniräknaren.

Den nya företagaren Emma är uppvuxen i Hillerstorp. I Skillingaryd har hon bott tillsammans med sin man i 16 år.

– Min man startade en firma i Hillerstorp, jag började hjälpa honom med ekonomin och bestämde mig för att läsa ekonomi på högskolan. På den vägen är det och det är verkligen otroligt kul med siffror, börjar Emma berätta över en kopp kaffe.

– Här är en bra plats att bo på och nära till aktiviteter för våra tre pojkar, menar Emma som trivs bra i bygden.

– Jag började jobba på redovisningsföretag för att bli godkänd revisor. Efter föräldraledighet blev jag anställd på Värnamo kommun och fanns där fram 2016. När man har tre barn krävs lite planering och närvaro och jag tänkte jag skulle göra en insats för min hemkommun och fick en tidsbegränsad projektanställning på centrala ekonomiavdelningen, fortsätter Emma att berätta.

Projektanställningen löpte ut vid årsskiftet och nu eller aldrig tänkte Emma och startade sitt aktiebolag i november månad och är nu ”bara” sin egen från och med januari.

– Jag har haft det som en dröm under ganska många år att kunna få vara min egen. Vänner har påmint mig under flera år om drömmarna jag haft. Ena stunden har det inte passat, men nu gör det det och jag har inget att förlora. Jag lockades av tanken och få jobba mer praktiskt med bokföring. Ekonomi är så brett och det är verkligen inget trist och torrt yrke med portfölj och räknemaskin i handen, säger Emma med ett stort leende.

Nu är Emma laddad för att hjälpa småföretagare att få ordning och reda på sin ekonomi och bokföring. Punktinsatser görs under våren då hon är inhyrd på Vaggeryds Energi delvis, men egna kunder har redan knackat på dörren och vill ha Emmas hjälp.

– Jag tycker att det är väldigt kul och hålla ordning och reda och jag känner mig väldigt glad att få hjälpa små företag som kanske inte har råd att anställa någon, utan bara behöver några få timmars hjälp, eller det kanske är någon ekonomiavdelning som har en föräldraledighet som behöver stöttas upp, avslutar Emma.

En dröm har gått i uppfyllelse – Emma har tagit steget till att bli egen. Redovisningsekonomen på Brunnsgatan kan ni räkna med.

Emmas dröm har blivit verklighet

Taggar

Dela


5 reaktioner på Emmas dröm har förverkligats

Grattis Emma!
Du är verkligen toppen, det kommer säkert bli jättebra! Roligt att du vågar leva din dröm!
Kram Anna och Anders

Grattis Emma!! Du är så duktig och flitig så det kommer gå utmärkt för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *