Nyheter

”En av de allra bästa Waggerydsdagarna”

”En av de allra bästa Waggerydsdagarna”

Nyheter Än en gång drog arrangörerna av Waggerydsdagen en vinstlott i väderlotteriet.

Det resulterade i ännu en folkfest i ortens centrala delar.
Waggerydsdagen är utan diskussion årets höjdpunkt i Vaggeryd. Men det är förstås en folkfest med stort väderberoende. Förvånansvärt ofta har vädret dock varit riktigt bra den sista lördagen i augusti.
I går var det närmare 30 grader varmt, i morgon lär regnet komma. Men idag på Waggerydsdagen var det 20 grader varmt. Med andra ord perfekt väder.

Än en gång gick folket man ur huse, även om kraftmätningen borta vid sporthallen konkurrerade om publikintresset.
– Skriv att detta var en av de allra bästa Waggerydsdagarna i serien, med hälsningar från en som varit med några gånger, hojtade konferencier Roger Ödebrink på väg hem efter väl förättat värv på podiet.
Andra konstaterade att detta väl ändå måste ha varit den  allra mest  besökta Waggerydsdagarna genom tiderna sedan premiären 1975.
Men det var det inte, vädret, toppartisterna Lisa Ajax, Ace Wilder med flera till trots.
Vi frågade nämligen en som vet:
– Rekordet satte vi 1982 med Bröderna Djup. Då var det cirka 3 000 personer samlade på Järnvägsgatan, konstaterade Waggerydsdagens skapare Sven-Olof Isaksson.
En titt i Hembygdsbokens årskrönika från augusti detta år stöder ”Isaks” påstående. Det var då fullsatt på Järnvägsgatan, från People (som hette Franks på den tiden) i söder där scenen stod, ända bort till Viktoriagatan.
Men publiksiffran är förstås ointressant. På Waggerydsdagen finns något för alla. Barn och ungdomar får sitt i form av lek och möten med kända artister, vi som närmar oss pensionsåldern har annat att i första hand glädja oss åt.
Det allra roligaste är tveklöst att år efter år få möta alla hemvändare från när och fjärran som i hundratal just denna dag kommer hem för att återknyta bekantskapen med sin hemort. Utan undantag uttrycker sin tacksamhet och beundran över Waggerydsdagen och det utbyte den ger.
Waggerydsdagen är verkligen något för 5 000 vaggerydsbor, och ytterligare några i förskingringen, att vara glad och tacksam för och stolt över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *