Nyheter

Vi har en av länets bästa ekonomi

Nyheter När kommunstyrelsen gick igenom sitt delårsbokslut blev det mycket positiva siffror. Länets högsta soliditet och det behövs nu när det är högtryck på alla håll menar ordförande i styrelsen.

– Vi gör ett bättre delårsbokslut än förväntat. Det har ändrat sig något sedan förra genomgången. Kommunstyrelsen gör tre miljoner bättre på årsbasis än mot budget och det gör nu att vi får ett bättre delårsbokslut. Det har tickat ifatt och vissa faktorer är svårt att att konstatera. Vi har en budget som uppfyller mer än vad vi sagt. Vi kommer att klara två procent istället för en procent som var tänkt från början, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande. 

– Det är fantastikt bra att ha en av länets starkaste ekonomi. Det är skönt att vi ligger till så bra ekonomiskt, fortsätter Gert. 

Kenth Williamsson (S) förklarar varför; Stora skillnaden är att vi får mer statliga bidrag än vi hade tänkt oss och att ensamkommande barn verksamheten har gett överskott, vilket tyder på att vi har den under kontroll. 

– Vi har den bästa soliditeten i länet. Hela GGVV-regionen har stark ekonomi, menar Kenth. 

– Det här ger oss utrymme nu när det är högt tryck i kommunen, avslutar kommunalrådet Gert Jonsson (M). 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vi har en av länets bästa ekonomi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *