Nyheter

En eftermiddag i musikens tecken

Nyheter Sune Magnusson från Huskvarna stod för underhållningen när SPF seniorerna i Vaggeryd samlades till månadsmöte i maj. 

Sune tillsammans med sin fru Maj-Len  [1/9]

Sune Manusson med sin enmansorkester  [2/9]

Mimmi och Monika  [3/9]

Mia informerade om vad som var på gång  [4/9]

Lennart och Anders hälsade välkomna och sålde lotter  [5/9]

Gunilla, Maj, Irene och Ingeborg  [6/9]

Dick, Christer och Anders förättade lottodragningen och vinster  [7/9]

Avslappnad samvaro vid fikaborden  [8/9]

Ann-Marie och Lars-Göran i samspråk med Rolf  [9/9]

Ordföranden Anders Mattson höll i sammankomsten och inledde med att välkomna bibliotekarie Mia Olausson, som informerade om bibliotekets verksamhet och speciellt vilka möjligheter det finns för seniorerna att få hjälp med allehanda uppgifter. 

Sune Magnusson underhöll med olika musikaliska inslag och varvade detta med små historier, ofta egenupplevda. Repertoaren var i huvudsak dansmusik, svensktoppslåtar och en del sköna visor. Det blev även tid för allsång med gamla välkända låtar.

Mia Olausson berättade om hur bibliotekets personal kan vara behjälpliga med digitala verktyg och om makerspace, dessutom utlåning av både symaskin och skruvdragare. En nyhet är utlåning av hälsokasse, där kommunens hälsocoach har samlat instruktioner och hjälpmedel.

Motion är viktigt för alla och inte minst för seniorerna och det blev dragning på motionskorten. Thore Ohlsson informerade om kommande hälsovecka med bl a tisdagens resa till Jönköping med promenad runt Rocksjön. Fikat bestod denna gång av hälsofralla, speciellt framtagen för att vara extra nyttig.

Text och bild: SPF seniorerna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *