Nyheter

En halv miljon önskas till bandybelysning

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden önskar pengar från kommunstyrelsen gällande belysning över bandybanan i Vaggeryd. – Det är en lönsam investering, menar ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Styrelsen för Vaggeryds idrottsplats har lämnat förslag på investeringsåtgärd avseende belysning över bandybanan då den nuvarande är för åldrad. Ny belysning har utretts under några år och investeringen skulle innebära en energibesparing på omkring 17 000 kilowattimmar per år samt en ekonomisk besparing på ungefär 50 000 kronor per år.

– Vaggeryds idrottsplats har sökt om bidrag gällande ny belysning över bandybanan. Just den här önskan får vi lämna över till kommunstyrelsen då det handlar om 500 000 kronor. Det är en lönsam investering, menar Sverker Bernhardsson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden som nyligen beslutar att investeringen bör göras och lämnar frågan vidare till kommunstyrelsen. 

Enligt nämndens sammanfattning har tidigare offerter varit större ingrepp och betydligt mer kostsamt. Nuvarande förslag, som hamnat på politikernas bord, ger en lägre kostnad med bibehållen effekt, då de belysningsstolpar som finns kan användas. 

Föreningen har också sökt andra bidrag till att finansiera nya belysningen. Det finns sedan tidigare 1,5 miljoner kronor avsatta till idrottsplatsen under nästkommande år. 

Arkivbild Martina Ojala

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *