Nyheter

En halv miljon till föreningar med fast anläggning

Nyheter Kommunstyrelsen lämnar ett positivt svar till kultur- och fritidsnämnden gällande 500 000 kronor extra som ska öronmärkas till föreningar med fasta anläggningar.

Arkivbild på idrottsverksamhet

Kultur- och fritidsnämnden ser det som angeläget att ytterligare stödja det fria föreningslivet i en osäker tid med ökad inflation. Stödet särskiljs efter behov och dialog med berörda föreningar. Stödet syftar dels till att direkt underlätta en svår ekonomisk situation, men även som incitament till investeringar i exempelvis energibesparande åtgärder. Fokus ligger på de föreningar som äger egna anläggningar finns angivet i kultur- och fritidsnämndens önskan till kommunstyrelsen.

– Den begäran passar bra med vår budget till nämnden på 1 miljon. De får plocka sin önskade peng från detta. Det viktigaste är att pengarna ska användas under året, 2022. Går det in i nästa bokföringsår, 2023, ser det mer utmanande ut…, menar Gert Jonsson (M). 

__________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *