Nyheter

En investeringsbudget med långsiktiga effekter

Nyheter "För det första vill vi Socialdemokrater verkligen beklaga att Femklövern inte haft kontroll över investeringsbudgeten vilket gjort att kostnaden för investeringar kraftigt stigit i höjden". Läs S debatt.

Man har inte heller underhållit fastigheterna på ett hållbart sätt, vilket har lett till kraftigt ökade kostnader, dålig arbetsmiljö för elever och personal och brist på ändamålsenliga lokaler.

Det har nu lett till att den redan rekordhöga investeringsbudgeten höjs med ytterligare 72 miljoner kronor till 410 miljoner kronor, vilket i sin tur är 2.5–3 gånger mer än ”normala” investeringsbudgetar för Vaggeryds kommun. Trots det saknas ett flertal viktiga och dyra investeringar som Götafors skola (hyrs i stället) och Hoks skola, trots att de tidigare funnits med i planen under mandatperioden.

I budgeten för 2022 finns det dock flera skattefinansierade investeringar som vi drivit, där det nu finns en majoritet bakom. Det tydligaste exemplet är cykelvägen till badplatsen vid Linnesjön, vilket är glädjande! Vi har även fått igenom satsningar på enskilda duschutrymmen för ökad trygghet, som vi motionerat om, liksom att synlighet- och tillgänglighetsgöra vattendragen i vår kommun, som är en viktig attraktionsfråga för våra invånare.

På nya Götafors skola investeras 3,9 miljoner kronor (trots att den kommer hyras), elektrifiering av Båramo kombiterminal finns också med samt satsningar på tomter för bostads- och industriändamål. I planen för 2023–2024 ligger också 80 miljoner kronor för Vaggeryds simhall som håller på att utredas.

Stora satsningar på skolor som inte underhållits ordentligt görs också: 19 miljoner kronor på Hjortsjöskolan och åtgärder för att täcka eventuella ökade kostnader, inte minst för att ge elever och anställda en rimlig arbetsmiljö. Det visar tyvärr med all tydlighet att Femklövern misslyckats med att underhålla våra lokaler, vilket kommer att kosta kommunen ett stort antal miljoner.

Däremot är det roligare att se hur det investeras kraftigt i kommunen, inte minst på Stigamo och Båramo. Markintäkterna från dessa områden beräknas landa på närmare 100 miljoner kronor bara för 2022, vilket är helt fantastiskt!

Båramo och dess kombiterminal är, precis som Stigamo, långsiktiga och strategiska satsningar som vi socialdemokrater hela tiden har bejakat och stöttat. Att drivna entreprenörer bestämde sig för att starta en kombiterminal i Skillingaryd förtjänar att uppmärksammas mer, liksom den entreprenörsanda som denna hållbara och långsiktiga satsning visar prov på.

Mindre imponerad blir man dock av Femklövern som i sitt tidigare program skrev: ”Stigamo läggs i malpåse så länge det inte finns ett aktivt intresse från intressenter”, vilket tyvärr inte visar på någon större långsiktighet.

Vi socialdemokrater vill föra en politik som är ekonomiskt och långsiktigt hållbar och som utvecklar vår kommun på olika plan!

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Kenth Williamsson och Kenneth Åberg

Taggar

Dela


2 reaktioner på En investeringsbudget med långsiktiga effekter

Kenth Williamsson och Kenneth Åberg er hör man ju knapp aldrig vad ni vill utan ni är ofta ute och pekar fingret mot dom som styr tycker det vore klädsamt om ni kunde fokusera och kämpa för er politik mer och komma med förslag vart man ska bygga skolan hur vilka pengar badhuset, vart hur mellanstadiet i Vaggeryd, vad har ni för förslag att lösa de där?

Kom med konkreta förslag och inte bara massa text Kenth Williamsson och Kenneth Åberg för ni sitter som dom högsta politikerna i vår kommun.

Lycka till

Jag är inte imponerad av sjuklöverns hushållingskunskaper eller kommunkunskaper. Sitter ni och utgår från någon liten gård i skogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *