Nyheter

”En kvart med påfyllning”

Nyheter "En kvart med påfyllning". Det kallar samordningsförbundet Södra Vätterbygden och Finnvedens samordningsförbund en ny stödsatsning för att skapa gemenskap för människor som arbetar hemifrån. I dag har "Samverkanskoppen" haft premiär.

Peter Hedfors och Mia Alfredsson ledde "Samverkanskoppens" första sändning. Foto: Skärmdump

Klockan 08.00 gick ridån upp för ”Samverkanskoppens” första sändning.

Peter Hedfors, förbundschef för Finnvedens samordningsförbund och SF Södra Vätterbygden och Mia Alfredsson, verksamhetsutvecklare på SF Södra Vätterbygden, presenterade Samverkanskoppens syfte.

– Vi är många som fått jobba hemifrån under pandemitiden, vilket har inneburit att man inte får påfyllning av energi från kollegorna under arbetet, fått möjlighet till närvaro vid konferenser och liknande. Även om vi inte kan ses fysiskt, så är det möjlighet till en kvart med påfyllning av energi. Det ger ett känsla av ett sammanhang och kunskap i olika frågor, säger Mia Alfredsson.

Dagens program handlade om den så kallade ”Insatskatalogen”.

– Det är en relativt ny webbplattform, där både medarbetare och personer med behov av stöd och deras nätverk kan söka information om olika insatser. Syftet är att fler ska få rätt stöd i rätt tid, till rehabilitering, arbete och ökad livskvalitet. Bara i Jönköpings län finns nu 171 sökbara insatser, säger Peter Hedfors.

– Exempel på insatser som finns inlagda är dagliga verksamheter, arbetsmarknadsenheternas verksamheter, boendestöd och skuldrådgivare, regionens olika insatser med mera. Det viktiga att poängtera är att Insatskatalogen inte ska vara den primära informationskällan, utan ett verktyg för att finna den rätta källan, säger Mia Alfredsson.

Hemsidan startades upp under 2020 har redan väckt intresse.

– Vi kan se att det under 2020 var 189 unika besökare med sammanlagt 412 sessioner, vilket visar att det är flera besökare som har gått in på hemsidan vid flera tillfällen. Det intressanta är att vi ser att det finns besökare på helgerna, vilket innebär att även privatpersoner hittar till katalogen, säger Mia Alfredsson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *