Nyheter

En kvarts eftermiddagsbön…

Nyheter Varje vardagseftermiddag finns möjligheten till en kvarts eftermiddagsbön i Vaggeryds kyrka. Idag fanns Pär Persson på plats för att leda andakten

Ellinor Norberg sätter sig vid orgeln

Tillsammans med kantor Ellinor Norberg tog komminister Pär Persson plats i Vaggeryds kyrka för dagens eftermiddagsbön. Psalmboken togs fram och två psalmer skulle sjungas med en kort andakt i mellan.

– Vi, personalen, började med det. Vi tycker det är väldigt mysigt att få sitta ner en stund här i kyrkan. Sedan pandemin kom så är eftermiddagsbönen öppen för alla. Varje eftermiddag. Samma klockslag, berättar kommunikatören Mikael Svenningsson och Emma Toffer i kyrkan när Pär Persson högljutt ropar psalmnumren som ska sjungas, först ut var Psalm 298 Gud, ditt folk är vandringsfolket.

Efter psalmen blev det idag en andakt om apostlagärningarna med kvinnan Tabitas liv som var fyllt av goda gärningar och frikostighet mot de fattiga. När Tabita låg på på dödsbädden kom Petrus på besök. Tabita sträckte upp handen och steg upp. ”Händelsen blev känd och så lyder herrens ord, Gud vi tackar dig”.

– Kraften är viktig, genom den heliga anden och Petrus som spred sig runt jorden… vi ber tillsammans, avrundar Pär Persson och eftermiddagskvarten i kyrkan avslutas med psalm 617, Vi är ett folk på vandring…

Stilla andakt i Vaggeryds kyrka varje eftermiddag

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *