Nyheter

En kvartstjänst till tidningsläsning

Nyheter En 25-procentig tjänst fortlöper fram till september månad för att utveckla och skapa samarbete med öppna ungdomsverksamheten och skapa en mötesplats för alla generationer i Vaggeryd. 

Tidningsläsning från 1958. Arkivbild

Ett samarbete har utvecklats tack vare möjligheterna i de nya UC-lokalerna i Vaggeryd. Samverkan kan vara berättande i olika former, skapande och makerspace. Lokalerna kan, förutom den öppna ungdomsverksamhetens, användas till tidningsläsning för daglediga på förmiddagar och viss programverksamhet som sagostunder och föreläsningar. Genom detta skulle lokalerna bli en mötesplats för alla åldrar, i stället för enbart ungdomar.

– Tjänsten på 25 procent fortlöper fram till september och pengen avser att hålla igång med bland annat tidningsläsningen på UC i Vaggeryd, berättar Sverker Bernhardsson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

För den planerade tjänsten inklusive sociala avgifter uppgår kostanden till 115 000 kronor per år. Tanken är att testa detta fram till september 2021 och därefter utvärdera projektet för en eventuell fortsättning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *