Nyheter

En öppen kyrka i Skillingaryd

Nyheter Coronavirusets framfart ställer stora krav på civilsamhället. Skillingaryds församling har ställt om sin verksamhet för att på bästa sätt stödja våra medmänniskor i Skillingaryd med omnejd. Vi har också anpassat våra sammankomster för att minska smittoriskerna.

Arkivfoto; Kyrkoherde Klas Frisk Svensson

– Kyrkan i Skillingaryd kommer att vara öppen måndag till torsdag mellan 09.00 och 15.00, förutom tisdagar då vi har öppet till 18.30. Personal kommer att finnas tillgängliga för samtal, säger Klas Frisk Svensson, kyrkoherde i Skillingaryds församling. Klas berättar vidare att ”Vi kommer att ha bön i kyrkan vid 09.00 och 14.00. På tisdagar har vi också en kvällsandakt vid 18.00. Självklart är vi nåbara på telefon”.

Söndagsgudstjänster ställs inte in
På grund av smittrisken kommer flera verksamheter att ställas in. Detta gäller dock inte söndagens gudstjänster. Nya riktlinjer är framtagna för gudstjänster, dop, bröllop och begravningar. Exempelvis kommer inga nya minnesstunder att bokas in i församlingshemmen. Kring varje sammankomst kommer strikta hygienregler att följas.

Följer utvecklingen
Skillingaryds församling följer noggrant nyhetsflödet och vilka anvisningar som Folkhälsomyndigheten ger. Vi får också löpande information från stiftet och Svenska kyrkan på riksnivå.
– Blir det förändringar, exempelvis om alla skolor stängs kommer vi att anpassa vår verksamhet och pausa alla våra barn- och ungdomsaktiviteter, säger kyrkoherde Klas Frisk Svensson.

Viktigt med kommunikation
– I kristider är kommunikation extra viktigt och vi uppdaterar fortlöpande vår hemsida och Facebooksida, säger kyrkoherde Klas Frisk Svensson. Vi har också god kontakt med lokal media.

Källa; Pressmeddelande från Skillingaryds församling

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *