Nyheter

En resa genom Narnia

Nyheter På Tallnäs stiftsgård har årets julläger med Växjö stift varit igång med uppåt 60 ungdomar på plats och årets tema på lägret var Narnia.

Många ungdomar på plats på Tallnäs  [1/4]

Maria Randåker och Emma Toffer från Hok deltog i föreläsningarna  [2/4]

Diskussion om att ge och ta kritik  [3/4]

Biskop Fredrik Modéus föreläste  [4/4]

Lägret startade på lördag 28 december och avslutades idag, 1 januari. Under lägret har det bjudits på föreläsningar med fokus på de olika barnen från Narnia och deras olika egenskaper så som mod, att stå upp för sina värderingar och rättvisa. Det har även varit poängjakt, aftonbön, musik, Singstar, spökboll, djupa samtal och tid för umgänge.
– Det är bra att ha ett tema att förmedla sitt budskap via och bygga lägret kring, berättar Ella Karlsson som är informationsansvarig på lägret. Ungdomarna tycker att det är skönt att ha ett tydligt tema att koppla till föreläsningarna och en tydlig struktur.

Medverkande på lägret var ungdomar mellan 14-25 år från bland annat Växjö, Öland, Kalmar, Värnamo, Vaggeryd, Hok och Jönköping. Det är även runt 20 volontärer som arbetar på lägret och sköter allt från planering, föreläsningar, musikspelningar och det lilla kafét som är öppet under kvällarna.
– Det är många nya unga i år, vi har breddat målgruppen vilket är roligt, berättar Ella. Det fungerar bra och det blir bra diskussioner trots att det är mycket ålderskillnad. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *