Nyheter

En strategisk men komplicerad markaffär

En strategisk men komplicerad markaffär

Nyheter Nu kan Vaggeryds kommun på allvar börja planera framtiden för den del av centrum i Skillingaryd som ligger öster om gamla E4, alltså området kring gamla mejeriet.

Kommunfullmäktige beslöt nämligen köp av fastigheten Gästgivaren 4, alltså Teds, av PHL fastigheter, om försäljning av fastigheten Kärnan 7 i Vaggeryd samt så kallade likvidavräkningar för respektive fastighet från samma företag, det vill säga PHL.
Men man kan undra om fullmäktigeledamöterna verkligen förstod vad de fattade beslut om. Inte ens kommunstyrelsens ordförande Allan Ragnarsson föreföll riktigt glasklar på den punkten:
– Vi som inte varit med från början har kanske lite svårt att förstå vad det handlar om. Men jag anser att det skapar möjligheter att göra samma centrumutbyggnad i Skillingaryd som vi gjort i Vaggeryd. Den totala kostnaden för Vaggeryds kommun blir kanske någon miljon. Men det vet vi inte förrän i framtiden.
Det lugnade inte Jan-Olof Svedberg (SD) :
– Jag har läst förslaget fem gånger men blir inte klok på vad som menas, vi har säkerligen åhörare här som heller inte förstår. Jag skulle bli jätteglad om någon kunde förklara detta, medgav han.
Det blev till slut kommundirektör Bengt-Olof Magnusson som fick försöka reda ut begreppen:
– Vinsten ligger i att Vaggeryds kommun slipper anlägga och sköta parkeringsplatserna på Kärnan 7 i Vaggeryd mot att vi står för rivningskostnaden för den byggnad som tidigare stod där. I Skillingaryd har vi tagit över fastigheten där Teds finns eftersom vi behöver lite av tomtmarken. Byggnaden ska finns kvar men vinsten ligger framför allt i viss rådighet i Skillingaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *