Nyheter

Eniga politiker: Nej till hundrastgård

Nyheter Samtliga ledamöter i kommunstyrelsen lämnade ett avslag på medborgarförslagen om kommunala hundrastgårdar.

Läsarbild

Tre liknande medborgarförslag, med samma frågeställning, kom in förra året med ambitionen att kommunen ska anordna en hundrastgård. Förslagen har varit hos tekniska nämnden och vänts tillbaka för att därefter remitteras till bland andra Attila, Allservice och Oden & Freja för att se om det finns någon förening som kan hjälpa till men kostnaderna blev för höga. 

– Vi lämnar avslag på samtliga tre medborgarförslag som har samma frågeställning, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M). 

Kenth Williamsson (S) valde att inte säga något under arbetsutskottet utan skulle återkomma när frågan hade diskuterats i partigruppen. Nu har S funderat och vid kommunstyrelsens sammanträde var oppositionen enig med majoriteten. 

– Det blir för höga kostnader för att lösningen ska bli bra, kommenterar Kenth Williamsson (S) efter att han och hans partikamrater tyckt att man ska avslå medborgarförslaget. 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Eniga politiker: Nej till hundrastgård

Bra beslut!
Det är inte rimligt att kommunen ska använda skattepengar till en hundrastgård – ingen kommunal verksamhet. Dessa skattepengar kan användas till betydligt bättre ändamål. Ska vi som inte har hund vara med och betala det?

De måste ju åka och tömma alla tunnor i samhället ändå på hundbajspåsar….. några mer eller mindre?!

Finns det inga politiker som har hund? Borde ju förstå att det är till gagn för oss hundägare att ha en gård att släppa våra fyrbenta!
Att tömma tunnorna kan väl inte kosta så mycket?! För vi plockar ju upp efter våra vovvar!
Inhägnaden kostar men det är ju en engångskostnad.

Klart att Attila inte vill vara med att sponsra.
Då har de enda stället i byn där du får släppa hundar lösa, bra affärsidé. Snål kommun detta, kommunhuset förfaller för den delen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *