Nyheter

Enskilda vägar får fortsatt maxbidrag

Nyheter Tekniska nämnden föreslog att det frivilliga driftsbidraget till enskilda vägar skulle minskas men kommunstyrelsens arbetsutskott vill behålla bidraget upp till 100 procent.

Arkivfoto

300 000 kronor skulle besparingen bli när tekniska nämnden föreslog att sänka det frivilliga bidraget till kommunens enskilda vägföreningar, som täcker upp till 100 procent av statsbidragsvägar, skulle sänkas till 90 procent istället från och med nästa år.

– Vi har fastställt programbudgeten men det är ett stort signalvärde om hela kommunen ska leva och nu läggs det ett anpassningsbidrag på landsbygden. Vi beslutade i kommunstyrelsens arbetsutskott att behålla bidraget till enskilda statsbidragsvägar ska uppgå till 100 procent tills vidare och vi föreslår alltså inte sänkningen med 10 procent. Här pekar vi ut landsbygden och vi som kommun sticker ut när det gäller långvarig gemensam profil på landsbygden, det kan handla om gårdsbelysning eller statsbidragsvägar, säger Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Förslaget som lämnades var att sänka bidraget med 10 procent vilket skulle spara 300 000 kronor om året, vilket nu avslogs av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Fotnot; Driftbidraget som gäller enskilda statsbidragsvägar lämnar Trafikverket mellan 60 till 80 procent och kommunen går in med bidrag, som är frivilligt, och täcker upp till 100 procent.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *