Nyheter

Erbjuda möjligheter istället för förbud

Nyheter Veckans fråga har engagerat många läsare, vad kör ni på för bränsle? Upp till varje kommun att införa miljözoner och Trafikverket kommer framöver vara kontrollmyndighet. Här berättar Gert Jonsson (M) sin syn på saken.

Gert vill erbjuda möjligheter istället för förbud

– Det pågår ingen diskussion om miljözoner och jag ser inte det heller som aktuellt för vår kommun. Vi arbetar med att bygga ut infrastrukturen för laddstolpar för elbilar och arbetar för en bättre kollektivtrafik, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Målet är att kunna åka eltåg från Vaggeryd/Skillingaryd en gång per halvtimma och det kommer att ta ca 20 minuter drygt till exempelvis Jönköping eller Värnamo. Vi har också gått in i ett samverkansavtal med övriga kommuner och regionen i att få till möjligheten att köra på Biogas och vi arbetar för en biogasmack i kommunen, menar Gert.

– Tror mer att på att erbjuda våra kommuninvånare möjligheter istället för att jobba med förbudszoner, avslutar Gert

Taggar

Dela


1 reaktion på Erbjuda möjligheter istället för förbud

Trevlig med eltåg! Tyvärr hinner man inte stanna på de nedlagda stationerna om man ska åka på 20 minuter. Undra om vi kan tillåta oss att det får ta 23 minuter så att vi kan öppna de nedlagda stationerna så att vår landsbygd kan få möjlighet att nyttja tåget och slippa åka bussen som endast har ett fåtal avgångar på morgonen och ett fåtal turer på kvällen. Livet på landet skulle underlättas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *