Nyheter

Erica Gunnarsson Kibowa högt på lista 

Nyheter Vänsterpartiets valberedning har lagt ett förslag där toppen på riksdagslistan är densamma som 2018. Riksdagsledamot Ciczie Weidby föreslås återigen som listetta och Erica Gunnarsson Kibowa, Skillingaryd, föreslås som tvåa. På plats tio finns João Figueiredo från Värnamo.

Ciczie Weidby

– Sverige kan bättre, politiken kan förändra, det spelar roll vad du röstar på, säger Ciczie Weidby om sin motivation för sitt fortsatta politiska arbete i riksdagen. 

 Vid valet 2018 återtog Vänsterpartiet det mandat i Jönköpings län som man tappade 2010. I dagsläget har Vänsterpartiet bättre opinionssiffror än förra valet, så mandatet kan ses som relativt säkert just nu. 

– Vi går till val som ett enat parti i medvind och har god chans till ett bra valresultat. Det känns väldigt bra att vara med i ett parti som kämpar för ett jämlikt Sverige, säger Erica Gunnarsson Kibowa, listtvåa tillika distriktsordförande. 

 Även på tredje plats är en kvinna föreslagen – Julia Löf från Jönköping. På fjärde plats föreslås Johan Tiger från Jönköping. 

– Att tre kvinnor toppar vår lista till riksdagen är både glädjande och viktigt för oss som ett parti som arbetar för jämställdhet. Ciczie, Erica och Julia är otroligt kompetenta. Vi föryngrar också toppen, en bred representation är viktigt för demokratin, säger Michella Zayat, valberedningens sammankallande. 

De tio första på riksdagslistan

1. Ciczie Weidby, Jönköping

2. Erica Gunnarsson Kibowa, Skillingaryd

3 Julia Löf, Jönköping

4. Johan Tiger, Jönköping

5. Kim Strand, Nässjö

6. Håkan Svensson, Aneby

7. Anna-Karin Ramnemo, Gnosjö

8. Gunnar Alveglim, Jönköping

9. Anne Falk, Jönköping

10. João Figueiredo, Värnamo

Källa: Pressmeddelande från Vänsterpartiet 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *